Muş'ta Kadınlar Çilek Yetiştiriyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muş'ta Kadınlar Çilek Yetiştiriyor

23.06.2015 16:07

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik uygulanan, Tarımsal Yayım Projesi kapsamında 37 kadın çiftçi, çilek fidesi ekti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik uygulanan, Tarımsal Yayım Projesi kapsamında 37 kadın çiftçi, çilek fidesi ekti.

Merkeze bağlı köylerde ekimi yapılan çilek tarlalarında incelemede bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, kadın çiftçilere yönelik "Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında yapılan çalışmaların karşılığını aldıklarını belirterek, 37 kadın çiftçinin çilek yetiştiriciliği yaptığını söyledi.

Çolakoğlu şunları kaydetti:

"Geçen yıl, 22 kadın çiftçiye çilek fidesi verilerek ekiminden, hasadına kadar teknik personellerce titiz olarak takip edilen süreçte başarılı sonuçlar alınmıştı. Bu yıl ise 37 kadın çiftçi 13,5 dekar alanda çilek bahçesi kurdu. Böylece çilek yetiştiriciliği yaygınlaştırılmaya devam ediliyor. Bu yıl kurulan yeni bahçelerde kadın çiftçiler, toprak kaynaklı hastalıkları önleme, tat ve aromayı iyileştirme amacıyla sürekli gözetim altında olacaktır. İlimizde çilek yetiştiriciliğine yeni başlanmış olmasına rağmen üreticilerimizin başarılı olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu artarak devam edecek."

Muş'ta çileği marka haline getirmek istediklerini bildiren Çolakoğlu, kentin zirai ilaç konusunda kirlenmediğini ve kentte organik ürünlerin üretildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kadınlar Çilek Yetiştiriyor - Son Dakika


Advertisement