"Genç Sağlık Savunucuları, Sağlık Okuryazarlığı ve Sağlık Hakları" Projesi kapsamında Muş'ta 100 kişiye sağlık ve kanser okuryazarlığı eğitimi veriliyor.
Muş Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKO-SEV) ile Genç Birikim Derneği (Genç-Bir-Der) tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunulan "Genç Sağlık Savunucuları, Sağlık Okuryazarlığı ve Sağlık Hakları" Projesi kapsamında 100 kişiye sağlık ve kanser okuryazarlığı eğitiminin verilmesine başlandı.
Tarihi Murat Köprüsündeki bir lokantada düzenlenen basın toplantısında konuşan ONKO-SEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, Ankara, İstanbul, Mardin ve Muş olmak üzere 4 ildeki gençlerle bir araya gelerek Sağlık ve Kanser Okuryazarlığı Eğitmen Eğitimi programını başlattıklarını söyledi.
Yıldız, "Gelecek hafta ise Mardin'de eğitimlere devam edeceğiz. Her ilde gerçekleştirilen programın Muş ayağı çok verimli geçti. Bu programlar tamamlandıktan sonra Muş, Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Adana illerinde de yerel eğitimler düzenleyeceğiz. Sağlık okuryazarlığı eğitimini tamamlayan gençler yerel düzeyde eğitim vermeye devam ederek farkındalık oluşturmanın öncüleri olacaklar" diye konuştu.
Düzenlenen programa katılan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise "Kanserle ilgili verilen eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz ve herkesin bilmesi için de devam etmesi gerekiyor" dedi.
Toplantıya Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, ajans eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. - Muş
Son Dakika › Yerel › Muş'ta 'Sağlık ve Kanser Okur Yazarlığı' Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?