Muş'taki Operasyon - Son Dakika
Yerel

Muş'taki Operasyon

Muş\'taki Operasyon

Muş'un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen 2 PKK'lı gece yarısı Muş Devlet Hastanesi'ne getirildi.

28.05.2012 14:46

Muş'un Varto ilçesinde çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen 2 PKK'lı gece yarısı Muş Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Jandarma Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor. geçtiğimiz hafta ilçeye bağlı Çaylar ile İçmeler köyü kırsalında çıkan çatışmada 3 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Bölgede jandarma ve emniyet özel harekat ekiplerinin yaptığı operasyonlarda bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2'si yaralı 3 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Gece yarısı operasyon bölgesinden alınan yaralı PKK'lılar ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki tedavi devam eden PKK'lıların yakınları da hastane önüne akın etmeye başladı. BDP'li Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Baki Alp ve BDP İl Başkanı Fatih Barutçu'nun da yer aldığı grup, hastane önünde bekleyişlerini devam ettiyor.

Operasyonla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Çetin Kılınç; "Varto'da meydana gelen be bir astsubayın şehit edilmesinin ardından yürütülen operasyonel faaliyetlerde dün akşam itibariyle ikisi yaralı 3 bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak ele geçirildi. gerekli yasal prosedür uygulanmakta. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor. Yakalanan teröristlerle birlikte bir takım yaşam malzemesi, patlayıcı malzeme, el bomba ve silahlar da ele geçirildi. Alınan istihbaratlar doğrultusunda güvenlik güçlerimiz operasyonlarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.

Öte yandan sağ olarak yakalanan PKK'lıların üzerinde 2 adet kaleşnikof tüfek, 4 adet telsiz, 4 adet elektrikli fünye, 2 kilogram plastik patlayıcı, birer adet el bombası, video kamera, fotoğraf makinesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği açılandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'taki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement