MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Kavdır'ın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Kavdır'ın Açıklaması

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, Sivas Belediyesi tarafından şu anki otobüs terminalinin yıkılıp aynı yere yeni bir terminal yapılması için 31 Ocak'ta yapılacak ihalenin iptal edilmesini istedi.

25.01.2012 15:30

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, Sivas Belediyesi tarafından şu anki otobüs terminalinin yıkılıp aynı yere yeni bir terminal yapılması için 31 Ocak'ta yapılacak ihalenin iptal edilmesini istedi.

Kavdır, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin hiçbir ilinde ve geçmişte Sivas'ta bile terminal binası yıkılarak aynı yere yeniden yapılmadığını kaydetti.

Çünkü şehirler büyüdükçe terminal binalarının o şehrin gelişme bölgelerine yapıldığını, yeni cazibe alanları oluşturulduğunu kaydeden Kavdır, "31 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen yeni terminal binası ihalesinin daha uygun bir yer bulunana kadar iptal edilmesini ve sivil toplum örgütlerimizin de görüşlerinin alınarak öncelikle AVM projesinin olgunlaştırılmasını istemekteyiz" ifadelerine yer verdi.

Şehirler arası otobüs terminalinin şu an bulunduğu yerden daha uzak bir noktaya, şehrin 7-8 kilometre dışına yapılması gerektiğini belirten Kavdır, kent merkezinden uzak bir alana yeni terminal binasının yapılmasının hem buradaki arsaları kıymetlendireceğini, hem de büyükşehir olmanın gereği olan gerekli açılımı sağlayacağını bildirdi.

Yapılması planlanan alandaki projenin kamuoyu, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile daha fazla paylaşılması ve kamuoyunda daha çok konuşulmasının Sivas halkının en doğal hakkı olduğunu, bu sayede büyük projenin olgunlaşacağını, hata yapma olasılığının azalacağını belirtilen Kavdır, şu görüşlere yer verdi:

"Uzun süredir halkımız tarafından arzu edilen alışveriş merkezi ihtiyacı, artık keyfi bir talep olmaktan çıkıp, zorunlu bir gereksinim halini almıştır. Kaliteli ve büyük bir alışveriş merkezinin olduğu bir kentte yaşamak, komşu illerin olduğu kadar Sivas'ın ve Sivas'ta yaşayanların da hakkıdır. Güzel bir AVM ve yaşam merkezi, Sivas'a ve Sivaslıların yaşamına bir değer ve kalite katacaktır. Bu alana yapılacak AVM belediye kaynakları ile değil, arsanın bu konuda profesyonelleşen şirkete verilmesi sureti ile hasılat paylaşımı yolu ile yaptırılmalıdır. Bu sistemle ve elde edilecek yüksek gelirle farklı bir bölgeye yapılacak terminal binası da finanse edilebilecektir. Böylece şehrimize yeni yatırımlar için kaynak aktarılmış olacaktır. Şu anki otobüs terminali binasının yerindeki arsa çok kıymetlidir. Çevre yolunun hemen yanında Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas arasında iki kesimden de müşteri çekme potansiyeli çok yüksek bu arsa Sivas'ımıza ve Sivas Belediyemize büyük kazanımlar sağlayabilecek bir değerdir."

AVM ve terminal binası projesinde, terminal binasının bu projeden ayrılarak eş zamanlı olarak başka bir yere yapılması gerektiğini bildiren Kavdır, terminalin projeden çıkartılması ile artacak metraj ile başarı olasılığının daha yüksek ve daha büyük bir AVM yaşam merkezi inşa ettirilebileceğini ifade etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Kavdır'ın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement