Müşterilerine 200 Yıldır Yapılan Yemekleri Tattırıyorlar - Son Dakika
Yerel

Müşterilerine 200 Yıldır Yapılan Yemekleri Tattırıyorlar

Selman Gökcan - Bartın Belediyesince oluşturulan Yöresel Yemek Evi'nde, her gün bölgenin 200 yıllık mutfak kültürünü yansıtan 10 çeşit yemek hazırlanıyor.

04.01.2012 11:40

Selman Gökcan - Bartın Belediyesince oluşturulan Yöresel Yemek Evi'nde, her gün bölgenin 200 yıllık mutfak kültürünü yansıtan 10 çeşit yemek hazırlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bartın Belediyesinin bir süre önce hizmete açtığı Yöresel Yemek Evi'nde 3 kadın kente özgü yemekler hazırlıyor. Bölgenin 200 yıllık lezzetlerinin sunulduğu mekanda, yöresel yemeklerin yaşatılması amaçlanıyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, somut ve soyut kültürel mirasların yaşatılmasına önem verdiklerini, yöresel yemeklerin de bunun bir parçası olduğunu söyledi.

Açtıkları Yöresel Yemek Evi'nde kentin 200 yılı aşkın mutfak kültürünü yansıtan yemeklerin eski isimleriyle sunulduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Kaliteli malzeme ile yapılan yemekler, çok uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Burada amacımız ticaret yapıp kar elde etmek değil, yöresel lezzetlerimizi yaşatıp geleceğe taşımaktır. Atalarımızdan bize kadar uzanan yemek kültürümüzü, gelecek nesillerimize iletmede köprü vazifesi üstlenen belediyemiz, bu tür mekanların artarak turizme kazandırılması yönünde örnek çalışma başlattı. Temmuz ayından itibaren çok sayıda misafir ağırlayan Yöresel Yemek Evi, kentimizle bütünleşti. Gerek fiziki düzenlemeleri, gerekse yöresel yemeklerin sunumu ile büyük beğeni toplayan mekan, özel müteşebbislere de örnek oluyor. Değerlerimizi yaşatmak için çalışıyoruz."

Akın, evde yöresel yemeklerin dışında yiyeceklerin hazırlanmadığına dikkati çekerek, şunları bildirdi:

"Dışarıdan gelen misafirlerimizi de genellikle bu yöresel Yemek Evi'mizde ağırlıyoruz. Onlara tarihimizi anlatıyoruz. Burada, 'pumpum çorbası', 'düğün çorbası', 'mıhlama', 'kulaklı makarna', 'pirinçli mantı', 'etli yaprak sarma',

'maydanoz dolması', 'kabak burması', 'incir dondurması', 'su böreği', 'Bartın baklavası' ve gözleme gibi yöresel yemekler sunulmaya devam ediyor. Her gün yaklaşık on çeşit yemek bulunuyor."

- BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müşterilerine 200 Yıldır Yapılan Yemekleri Tattırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement