Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel'de Buluştu

Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel\'de Buluştu

Merkezi İstanbul'da olan ve Türkiye'nin birçok kentinde üyeleri bulunan Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel'de bir araya geldi.

06.05.2013 15:51

Merkezi İstanbul'da olan ve Türkiye'nin birçok kentinde üyeleri bulunan Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel'de bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde incelemeler yapan Mutfak Dostları Derneği üyeleri Ortadoğu'da İpek Yolu üzerinde bulunan dünyanın en büyük kervansaray Hoteli olma özeliğini taşıyan Şirehan Hotel'de konakladı. Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerini Şirehan Hotel'de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Mutfak Dostları Derneği Türkiye'nin gastronomi alanında önde gelen sivil toplum örgütlerinden biridir. Kendileri başından bu yana Türkiye'nin her köşesini karış karış gezip gastronomi ile alakalı bilgilerini paylaşıp herkese güzel vaatler veren bir dernektir. Gaziantep'te kendilerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bereketli topraklarımızın ürünlerini dernek üyelerine hem tanıttık hem de

tattırdık" dedi.

MUTFAK DOSTLARINA YENİDÜNYA VE SARIMSAK KEBABI

Mutfak Dostları Derneği üyeleri için kolları sıvayan Şirehan Hotel aşçıları ve sektörün Türkiye'de ki en önemli isimlerinden birisi olan Tahir Tekin Öztan, Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alan yemekleri hazırlayarak ikram ettiler. Mutfak Dostları için Tahir Tekin Öztan tarafından özel olarak hazırlanan menüde yenidünya ve sarımsak kebabı (soğan piyazıyla birlikte) çağla aşı ve bulgur aşı ikram edilirken, menü yöresel meze ve yemeklerle zenginleştirildi. Menüde çağla aşı ve bulgur aşı yanında abugannuş, yoğurtlu pirpirim, muhammara, közlenmiş biber, zeytinyağlı humus, Antep Peyniri tabağı, Antep turşu, erikli sarma, omaç, tarhınlı peynir böreği ikram edildi. Yöremizde en çok sevilen salatalardan tarhın salatası, pirpirim salatası, yarpuz salatası ve yeşillik tabağı sunulurken gecenin finalinde Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden bir yemeği olan simit aşı ikram edildi. Konuklar yemekleri çok beğendiklerini ve bu yemeklerin tanıtımı için gerekli her türlü desteği vereceklerini ifade ederek Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ı kutladılar.

GAZİANTEP ŞANSLI BİR KENT DÜNYADA BAŞKA ŞİREHAN HOTEL YOK

Şirehan Hotel'in Türkiye için büyük önem taşıdığını ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir eseri gelecek nesillere taşımayı başardığını ifade eden Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Uluslararası Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim, Tahir Tekin Öztan'ı kutlayarak, "Sahan Şirehan Otelin restorasyon işlemlerini son 2-3 senedir takip ediyoruz. Tahir Tekin Öztan, Gaziantep'e ve Türkiye'ye güzel bir eser kazandırdı. Burası birkaç sene sonra insanların günlerce kalmak için program yapacakları ve gelecekleri bir otel olacak. Bir eşinin Türkiye'de olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir tarihi kervansarayın bu şekilde restore edilip turizme kazandırılması durumunun Gaziantep dışında bir yerde olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla Türkiye turizmi açısından çok önemli bir yeri olacak. Tahir Beyin uluslararası alanda kültürel organizasyonlar yapmak gibi bir niyeti olduğunu biliyorum. Burası aynı zamanda bir kültür merkezi özelliğini de taşıyacak. İnşallah biz de bu konuda elimizden gelen desteği sağlayacağız. Gaziantep turizminin değişiminde rol alacak bu Kervansaray otel. Gaziantep'te uluslararası seviyede oteller var ve bunların çoğunda kaldım. Fakat bunlar sıradan otel yani kötü değil, kalitesi iyi ama mimari olarak bir özelliği olmayan oteller. Herhangi bir yerde de olabilir. O oteli başka bir şehre ışınlayın o şehrin oteli olur. Ama burası Gaziantep'in oteli, burayı başka yere ışınlayamazsınız. Burası Gaziantep'in tarihi içinde yer alan mimarisiyle, tarihi şire borsasıyla ve deve ahırlarıyla bilinen hatırlanan önemli bir turizm merkezi. Yani kısacası burası Gaziantep'in başka bir yerin olma şansı yok. Otelin bitmişe yakın hali bile beni çok gururlandırdı." dedi.

Serim, yaptığı açıklamada Mutfak Dostları Derneği hakkında bilgi vererek " Mutfak Dostları Derneği bundan 23 sene önce kurulmuş konu ile ilgili Türkiye'nin ilk sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Bu dönem başkanımız gazeteci Ahmet Örs'tür. Kendisi rahatsızlığı nedeniyle aramızda bulunmuyor. Fakat Gaziantep'e selamlarını gönderdi. Dernek merkezimiz İstanbul'da fakat Türkiye genelinde buna benzer gezilerle bir farkındalık yaratır. Türkiye'nin gastronomik değerlerini hatta komşularımızın gastronomik değerlerini Türkiye çapında tanıtarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Tabii bu şekilde sadece görev yapmıyoruz bu işten keyifte alıyoruz. Buradaki insanların hepsi yemekten içmekten keyif alan insanlardır. Son 20 küsur senedir bu Gaziantep'te 4'üncü veya 5'inci büyük faaliyetimiz oluyor. Gaziantep, gastronomi anlamında Türkiye'nin çok önemli duraklarından biri konumunda. Buradan da Şanlıurfa'ya geçeceğiz. Bu bölge yiyecek-içeceğin tarihi anlamında çok enteresan bir bölge. Şu an bereketli illerde bulunuyoruz. Burası buğdayın ilk ehlileştirildiği yer olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla güzel anılarla ve deneyimlerle İstanbul'a dönmeyi planlıyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mutfak Dostları Derneği Şirehan Hotel'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement