Müzik Öğretmeni ve Öğrencilerinden "Sen Ustanı Unutma" Projesi - Son Dakika
Yerel

Müzik Öğretmeni ve Öğrencilerinden "Sen Ustanı Unutma" Projesi

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Sergen Ortaokulu müzik öğretmeni Sevdal Özmen, "Sen Ustanı Unutma" isimli projeyi başlattı.

19.04.2016 15:00

Türk müziğine gönül veren birbirinden değerli ustaları, yetişmekte olan yeni nesillere tanıtmayı amaçlayan Diyarbakır'ın Hani İlçesi Sergen Ortaokulu müzik öğretmeni Sevdal Özmen, "Sen Ustanı Unutma" isimli projeyi başlattı. Bu kapsamda ilk olarak Diyarbakır'ın büyük değerlerinden Celal Güzelses'in 'Ağlama Yar' isimli türküsü ele alındı ve okul öğrencileriyle türküye klip çekildi.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Sergen Ortaokulu Müzik Öğretmeni Sevdal Özmen öncülüğünde, Türk müziğine gönül veren birbirinden değerli ustaları, yetişmekte olan yeni nesillere tanıtmayı amaçlayan "Sen Ustanı Unutma" isimli proje başlatıldı. Müzik öğretmeni ve öğrencileri projenin ilk çalışmasında da, Diyarbakır'ın saygıdeğer müzisyenlerinden olan Celal Güzelses ve 'Ağlama Yar' isimli türküsüne yer verdi.

Valilikten esinlenerek 'Ağlama Yar'a klip çekildi

Okulun Müzik Öğretmeni Sevdal Özmen, Cümbüş orkestra arkadaşları, Kemanda Mert Yavuz, Kanun da Fatih Alaska, Bağlamada ise Eren Aker'den proje kapsamında okulda okuyan 20 öğrenci ile Ağlama Yar türküsünü klip ile canlandırdı. Diyarbakır Valiliği'nin çektiği klipten esinlenerek çekilen klipte başta Diyarbakır olmak üzere Hani'nin tarihi ve turistik yerleri de ön plana çıkarıldı.

Kaymakam İğde'ye müzik dinletisi

Hani Kaymakamı Tahir İğdeyi makamında ziyaret eden Sergen Ortaokulu Müzik öğretmeni Sevdal Özmen ve projede yer alan öğrenciler, projeyle ilgili Kaymakam İğde'ye bilgi verdi, daha sonra Diyarbakır'a özgü çalgı aleti olan cümbüşle kısa bir müzik dinletisi sundular.

Kaymakam İğde'den tam destek

Ziyarette konuşan Hani Kaymakamı Tahir İğde, bu tarz projelerin var olan kültürü yeni nesillere aktarmada öncülük edeceğini belirterek, "Bu sayede kültürümüz nesilden nesile aktarılacak ve bölgemizin, ilçemizin güzellikleri ön plana çıkacaktır. Projede yer alan öğrenciler hem arkadaşlarına örnek oluyor hem de müziğin evrensel diliyle kendilerini ifade edebilme imkanına sahip oluyor. Ayrıca geleceğe daha aydınlık bakmamıza vesile oluyorlar. Bu sebeple sanatın ve sporun her dalına önem veriyor ve devletimizin imkanlarıyla destekliyoruz" dedi.

Kaymakam ilçede bir konser için çalışma başlattı

Ankara doğumlu Sevdal Özmen yaptığı müzik çalışmasıyla göz doldurdu. İlk kez yapılan bu çalışma Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde tarafından taktirle karşılandı. Tahir İğde, projeye her türlü desteğin verileceğini müziğin ilçe ve köy geneline yaygın hale gelmesi için elinden gelenin fazlasını yapacağını belirterek, "Bununla da kalmayacağım ilçede konser verilmesi için gereken çalışmalar başlatıldı. Müzik öğretmenimiz yaklaşık 2 yıldır Hani İlçesine bağlı Sergen Ortaokulunda görev yapıyor ve başarılı çalışmalara imza atıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Yine Müzik korusunda bulunan Zeynep Pekdoğan, M. Emin Pekdoğan, Rojbin Pekdoğan, M. Emin Üçdağ, Güler Tuncay, Süleyman Yıldız, Nazlı Yıldız, Sercan Satuk, Şiyar Pekdoğan, Muhbet Erdoğan, Mehmet Üçdağ'ı da tebrik ediyorum" dedi.

Konsere davet

Kaymakam İğde'nin konser çalışması da hemen hayat buldu. Kaymakam İğde'nin talimatıyla Önümüzdeki hafta müzik öğretmeni Sevdal Özmen ekibiyle beraber halka açık bir cümbüş konseri vereceği belirtildi. Kaymakamlık tüm Hani İlçesini bu konsere davet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Müzik Öğretmeni ve Öğrencilerinden 'Sen Ustanı Unutma' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement