Nazilli Belediyesi 4. Kültür, Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Belediyesi 4. Kültür, Sanat Festivali Başladı

Nazilli Belediyesi 4. Kültür, Sanat Festivali Başladı

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği 4.Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.7 Nisan'a kadar devam edecek festival boyunca kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci, yazar, bilim insanı ve siyasetçi Nazilli'ye gelerek konferans verecek.

30.03.2013 16:03

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

7 Nisan'a kadar devam edecek festival boyunca kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci, yazar, bilim insanı ve siyasetçi Nazilli'ye gelerek konferans verecek. Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Vekili Ziya Aksüt, "Nazilli'nin, kültür-sanat kenti olması ve gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 4 yıl önce başlattığımız festivalimizi her yıl biraz daha geliştirerek devam ettirmenin mutluluğunu yaşarken, Nazilli'nin bir kültür şehri olması ve gelişimine katkıda bulunmak için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali düzenlenen törenle başladı. Törene Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Gazeteci-Yazar Ahmet Turan Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Daire Müdürleri, Nazillili yazarlar ve Nazillili sanatseverler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalin açılış konuşmasını Nazilli Belediye Başkanı adına Başkan Vekili Ziya Aksüt, sanata ve sanatçıya her zaman değer veren ve vermeye devam edecek olan Nazilli halkını, bu yıl 4.'üncüsü düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali'nde kendi alanlarında ün yapmış önemli şahsiyetlerle buluşturacak olmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Konuşmasında, Nazilli'nin tanıtımına önem verdiklerini kaydeden Ziya Aksüt; "Belediyelerin en önemli görevlerinin arasında kentin kültürel dokusunu korumak, yaşatmak ve tarihsel bağlarını güçlendirmek gelir. Nazilli Belediyesi olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültür, sanat ve ekonomik olarak geliştirmek yarınlara hazırlamaktır. Nazilli'yi ulusal ve evrensel düzeyde tanıtmak çok önemli bir unsurdur. Bu önemli unsurları dikkate alarak 4 yıl önce başlattığımız bu festival ile Nazilli kültür ve sanat kenti olma yolunda önemli adımlar atarak oldukça ilerleme sağlamıştır. Bu güne dek düzenlediğimiz bu Festivalimiz ile Ulusal ve uluslararası basında Nazilli'nin adı defalarca telaffuz edilerek şehrimizin gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Bu tür festivaller geleceğe doğru yolculuğun başlangıcıdır" dedi.

Nazilli'nin, kültür-sanat kenti olması ve gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 4 yıl önce başlatılan festivalin her yıl biraz daha geliştirerek devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Ziya Aksüt, "Nazilli'nin bir kültür şehri olması ve gelişimine katkıda bulunmak için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Nazilli halkını ünlü isimlerle buluşturacağımız 29 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında düzenlediğimiz festivalimizin coşkusuna katılmaya davet ediyorum. Bu Festival kapsamında ülkemizdeki ve şehrimizdeki kültür, sanat ve edebiyat duayenlerini misafir edecek olmaktan onur duyuyor sağlayacakları katkılardan dolayı hepsine şimdiden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali'nin açılış töreninde konferans vermek için davetli olan Nihat Hatipoğlu ve Ahmet Turan Alkan'da kısa birer konuşma yaparak böyle bir festivalde yer almaktan gurur duyduklarını ifade ederek, düzenlenen festivalin bereketli geçerek hayırlara vesile olmasını dilediler. Festivalin açılış töreni konuşmaların ardından Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri'nin gösterisi ile sona erdi. Açılış töreninin ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç ve Gazeteci-Yazar Ahmet Turan Alkan'ın konferansları büyük ilgi gördü. Özellikle ulusal bir kanalda canlı yayın programı düzenleyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na Nazillililer tarafından özel ilgi gösterildi. Konferansı sırasında salona sığmayanlar kapı önlerinde uzun kuyruk oluştururken, sohbet sonrası yaptığı imza günü ise saatlerce sürdü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Belediyesi 4. Kültür, Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement