Nazilli Belediyesi'nden Kat Artışı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Nazilli Belediyesi'nden Kat Artışı Açıklaması

Nazilli Belediyesi\'nden Kat Artışı Açıklaması

Nazilli Belediyesi'nden yapılan açıklama ile dört tarafı bahçeli parsellerde toplam inşaat alanı değişmeden, kat artışı uygulamasına izin verildiğini açıklandı.
Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin 16.maddesinde belirtilen 'kat alanı kat...

15.11.2013 15:21

Nazilli Belediyesi'nden yapılan açıklama ile dört tarafı bahçeli parsellerde toplam inşaat alanı değişmeden, kat artışı uygulamasına izin verildiğini açıklandı.

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin 16. maddesinde belirtilen 'kat alanı kat sayısı (KAKS) = Emsal = Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıdır' tanımlamasından yola çıkarak, Nazilli ilçesindeki serbest çalışan mühendisler ve mimarlar ile yapılan toplantı sonucu 2012 yılı eylül ayındaki Belediye Meclis Kararınca parsel maliklerinin talebi üzerine şartları sağlayan parseller ile ilgili emsal uygulamasından faydalandırılma kararı alındığı açıklandı. Örnek verilerek yapılan yazılı açıklamada; "Örneğin; 3 katlı toplam inşaat alanı 300 metrekare olan bir parselde parsel sahibinin talebi doğrultusunda, her kat alanı 100 metrekare olacak şekilde yani 3 kat x 100 metrekare = 300 metrekarelik bir inşaatı 3 kat yerine 5 kat yapmak isterse her katta 60 metrekarelik toplamda 5 kat x 60 metrekare = 300 metrekarelik inşaat yapabilecektir. Kısaca 300 metrekarelik toplam inşaat alanını geçmemek şartıyla kat artışı yapabilecektir" ifadeleri yer aldı.

Alınan meclis kararıyla; İmar parselleri kendi arsası içersinde, sosyal donatı ve daha fazla yeşil alan oluşturmak amacıyla mevcuttaki toplam yapı alanına sadık kalarak, imar parselinin yer aldığı imar adasının cephe aldığı en geniş yola göre Planlı Alanlar Tip Yönetmeliğinin 29. maddesinde belirtilen yollara göre verilen bina kat adedine dikkate alınarak yapı yapabilmesi olanağı sağlandığı ifade edilirken, 'emsal uygulama sayesinde serbest nizamda mimari yeni yapıların yapılabilme olanağı sağlanmıştır' dendi. Sadece bina yapılmak ile kalmayıp yapılar bir bütün halinde sosyal donatılarla kompleks hale getirildiği belirtilen açıklamada; "01.06.2013 tarihinde Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği değişikliğe uğramıştır. Yönetmelik gereği, Belediye Meclisinin almış olduğu genel kararlar iptal olmuştur. Vatandaşların, mühendis ve mimarların yoğun talebi sonucu, bakanlıktan aldığımız görüş doğrultusunda emsal kararını parsel başına tapu maliklerinin talebi doğrultusunda Belediye Meclisinden imar plan tadilatı olarak talepler değerlendirilmeye alınmaktadır. Nazilli Belediyesi olarak amacımız Nazillimizde yeniliklerin önünü açarak yaşanabilir güzel mekanlar oluşmasını sağlamaktır. Bu konuda vatandaşımızın önünü açmaktır" ifadeleri kullanıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Belediyesi'nden Kat Artışı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement