Nazilli CHP'de Cavit Yenipazarlı Dönemi - Son Dakika
Yerel

Nazilli CHP'de Cavit Yenipazarlı Dönemi

Nazilli CHP\'de Cavit Yenipazarlı Dönemi

CHP Nazilli İlçe Teşkilatı'ndan gerçekleşen olağan genel kurulda Cavit Yenipazarlı ilçe başkanlığına seçildi.

09.04.2012 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Nazilli İlçe Teşkilatı'ndan gerçekleşen olağan genel kurulda Cavit Yenipazarlı ilçe başkanlığına seçildi.

Ahmet Şensan Kültür Merkezinde büyük katılımın sağlandığı olağan kongrede, divan başkanlığını CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yaparken divan üyeliklerini İrfan Çalışkan, Ali Deveci ve Nilgün Çizmeci üstlendi. Mevcut ilçe başkanı Zehra Kaymak'ın aday olmadığı kongrede tüzük gereği 411 delegenin yüzde 10'unun yani 42 delegenin aday çıksın önerisi gereken adaylık seçiminde aday adaylarından Cavit Yenipazarlı 324 delegeden imza alırken, diğer aday adayı Erhan Algan ise 38 delegeden imza alabildi. Tüzük gereğini yapamayan Algan aday olmazken, tek adayla gidilen seçimde 252 delege oy kullanırken, 5 delegenin oyu geçersiz sayıldığı seçimde 247 delegenin oyunu alan Cavit Yenipazarlı, CHP İlçe Başkanı seçildi. Adaylık sırasında ortak listelerdeki imzalardan dolayı zaman zaman gergin anların yaşandığı kongreye CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Osman Aydın ve M.Lütfi Baydar, CHP'li Belediye ve Belde Belediye Başkanları, Yüksek Disiplin Üyesi Mehmet Boztaş, İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP'li eski senatör Sadettin Demirayak, CHP'li çevre ilçe ve belde teşkilatları ile Aydın başta olmak üzere birçok ilçeden büyük katılım oldu.

Nazilli siyasetinde de düşüncelerini gerçekleştirmek için nasıl bir parti olacaklarını anlatan Yenipazarlı; "Öncelikle CHP toplumun öncüsü kurmayı olacaktır. Olayların arkasından giden değil, önünde yürüyen, ayaklarını sürüyen değil koşan bir parti olacaktır. Çevresinde il ve ilçe örgütleri ve genel merkez ile kenetlenmiş önceden ne yapacağını bilen planlı, programlı, üretken disiplinli bir parti olacaktır. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan onların yalnızlığına son veren aradığında değil her an yanlarında olan örgütlü ve dinamik bir parti olacaktır" dedi.

"BELEDİYEYE CHP BAYRAĞINI ASACAĞIZ"

Nazilli Belediyesi'nde CHP bayrağını dalgalandıracaklarını iddia eden Yenipazarlı, "Parti içindeki yarışların demokrasinin bir gereği olduğunun bilincinde olarak bu yarışlar sonrası oluşacak dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldıran bir parti olacaktır. Üyelerimizi kucaklayan, onlara değer veren onlarla sürekli iletişim halinde bulunan her partilinin parti çalışmalarına katıldığı karınca gibi çalışan bir parti olacaktır. Toplumsal muhalefetin dinamikleri olan demokratik kitle örgütleri ile Emek örgütleri sendikalarla yalnızca seçimden seçime değil sürekli ilişki içinde olan, onları da mücadeleye katan bir parti olacağız. Olayları ve siyasal gelişmeleri yalnızca basın toplantılarıyla, basın açıklamalarıyla değil daha kitlesel ses getiren sokak eylemleri düzenleyen bir parti olacağız. Kadınları ve gençleri gerçek bir örgütlenme çalışmasıyla partiyi ayağa kaldıracağız. Partimizi 2014'te yapılacak yerel seçimlerde iktidar yapmak birinci en acil hedefimizdir. CHP bayrağını belediyenin burçlarına asacağımız gün yakındır" dedi.

Cavit Yenipazarlı başkanlığında oluşan CHP Nazilli İlçe Teşkilatı'nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Nilgün Çizmeci, Esat Ülkü, Zerrin Acar, Mustafa Özdemir, Mert Öreroğlu, Yücel Oruç, Ali Çetinkaya, S.Mukadder Feyizoğlu, Sıdıka Ünal, Mustafa Yılmaz, Naim Atmaca, Dilek Özkan, Ali Çankır, Faruk Durna, Ali Deveci ve M.Fatih Önen. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli CHP'de Cavit Yenipazarlı Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement