Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı

Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nün bu yıl ikincisi düzenleniyor.

18.07.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün bu yıl ikincisi düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl şiir dalında yapılan yarışma, bu yıl öykü dalında gerçekleşecek.

Yazın hayatına katkıda bulunmak, genç yazarları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün son başvuru tarihi 1 Eylül 2014. Ödüle değer görülen yapıtın sahibine verilecek para ödülü ise 10 Bin lira olarak belirlendi.

Yazarın doğum tarihi olan 13 Ocak 2015'te Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün seçili kurulunda, Nursel Duruel, Füruzan, Semih Gümüş, Özcan Karabulut ve Hasan Özkılıç yer alıyor.

İlki Ocak 2014'te şiir dalında verilmiş olan ödül, Ocak 2015'te öykü; izleyen yıllarda ise dönüşümlü olarak roman ve oyun dallarında sunulacaktır.Yarışmaya başvurular Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak.

GEÇMİŞİMİZE BAKTIĞIMIZDA BİZE NE YAPMAMIZ GEREKETİĞİ SÖYLÜYOR

"Geçmişimiz, geriye baktığımızda bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor" diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, biz Necati Cumalı, Tanju Okan, Şadi Çalık, Neyzen Tevfik gibi sanatçılarımızın, yazarlarımızın ilham aldığı bir ilçeyiz. Bu yüzden gençlerimizi sanata ve edebiyata teşvik etmek bizim göreviz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necati Cumalı Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement