Necati Şahin'den Kestel'e Turizm Sözü - Son Dakika
Yerel

Necati Şahin'den Kestel'e Turizm Sözü

Necati Şahin\'den Kestel\'e Turizm Sözü

Her ilçeye bir proje ile seçim turlarını sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Kestel’de bulunan Saitabat şelalesi ve Alaçam’ı turizme kazandıracaklarını söyledi.

22.02.2014 15:08

Her ilçeye bir proje ile seçim turlarını sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, göreve geldiklerinde Kestel'de bulunan Saitabat şelalesi ve Alaçam'ı turizme kazandıracaklarını söyledi.

Kestel ilçe merkezinde CHP Milletvekili Sena Kaleli ve CHP Kestel Belediye Başkan adayı Mustafa Kurtoğlu ile birlikte vatandaşlarla sohbet eden Şahin, Kestel'e ilişkin projelerini anlattı. Bir inşaatta çalışan işçilerle de sohbet eden Şahin, işçiye tuğla taşırken yardım etti.

Kestel'de bulunan Cem Evi'ni de ziyaret eden Şahin, Kestel için sosyo-kültürel ve turizm başta olmak üzere birçok projelerinin olduğunu kaydederek, "Kestel Bursa'nın doğu kapısıdır. Buraya çok önem veriyoruz. 50 binden fazla nüfusu var. Bursa, dinamik bir kent. Kestel aslında şanslı bir ilçemiz ama hak ettiği yerde değil. Bazı eksiklikler var, ama diğer ilçelerine göre planlı. Raylı sistemin Kestel'in içine kadar gelmemesi büyük eksiklik. Raylı sistemin insanın olduğu yere gelmesi lazım. Biz göreve gelince bu konuya el atacağız" dedi.

Tarihi ve doğal zenginliklerine rağben Bursa'nın turizmden yeterince pay alamadığını belirten Necati Şahin, Bursa'yı yılda ziyaret eden turist sayısının bir milyon dolayında olduğunu, bunun önemli bölümünün de gün übirlik ziyaretler olduğunu ifade etti. Bu sayının Bursa için çok düşük olduğunu kaydeden Şahin, Avrupa'da ise sadece Eyfel Kulesi'ni yılda 6 milyon kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi.

Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısını ve kalış sürelerini artıracak projelere imza atacaklarını belirten Şahin, Kestel'in de muhteşem doğası ile bu sektörden hak ettiği payı alacağını ifade etti. Şahin, şunları söyledi:

"Bacasız sanayi olan turizm önemli bir sektör. Bunu göz ardı edemeyiz. Göreve geldiğimizde turizme yönelik ciddi yatırımlar yapacağız. Uludağ'ın yamacındaki Alaçam bölgesi için farklı yatırımlarımız olacak. Alaçam ile Uludağ oteller bölgesini teleferik hattı ile bağlayacağız. Kestel'deki Saitabat şelalesini turizme kazandıracağız. Yapacağımız yatırımlar ve çalışmalarla Kestel turizm merkezi olmaya aday olacak."

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin ve Kestel Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurtoğlu'nun kendilerini topluma ispatlamış ehil ve bilgili insanlar olduğunu belirterek, kendilerine destek istedi.

Şahin ve Kaleli, Kestel ziyareti sırasında bir gazi ile de sohbet etti. 85 yaşındaki gazi Halil Dülger, 1.5 yıl boyunca kaldığı Kore savaşındaki yaşadıklarını anlattı. Birçok arkadaşının yaralandığı ve hayatını kaybettiğini dile getiren Dülger, hatıralarını anlatırken de göz yaşlarını tutamadı.

Şahin ve partililer Kestel turundan sonra çevre köylere ziyaretlerde bulundu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necati Şahin'den Kestel'e Turizm Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement