Neü'de, 101. Yılında Çanakkale Zaferi Anıldı - Son Dakika
Yerel

Neü'de, 101. Yılında Çanakkale Zaferi Anıldı

Neü\'de, 101. Yılında Çanakkale Zaferi Anıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde 101. Yılında Çanakkale Zaferi programı düzenlendi.

19.03.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nde 101. Yılında Çanakkale Zaferi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, NEÜ AKEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Dinç, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Sevgi ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan'ın konuşmacı olarak katıldıkları panelin başkanlığını NEÜ AKEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Köstüklü yaptı. Çanakkale Zaferini doğru idrak etmekle ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Köstüklü panelin, konuya hamasetten öte bilimsel ve metodolojik bir dille yaklaşılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Çanakkale Muharebeleri ve Zaferinin İslam felsefesi ve tasavvuf ilminin savunduğu bilgi nazariyesini teyit eden veriler sunması açısından önemli bir vakıa olduğunu düşündüklerini belirtti. Köstüklü, "Olağanüstü şeylerin olduğu Çanakkale Zaferini pozitivist mantıkla açıklayamayız. Çanakkale Muharebelerini layıkıyla anlayabilmeye katkı sağlayabilecek önemli bir metodolojik yaklaşım ve disiplinler arası ilişki ile meselenin ortaya konabilmesi mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Sevgi ise, Çanakkale Zaferi gibi milli günlerin hatırlanması ve değer yargılarına sahip çıkılmasının önemli olduğunu hatırlattı ve Türk Edebiyatından Çanakkale Muharebeleriyle ilgili örnekler sundu. Sevgi, Bedrin Aslanları şiirini okuyup, Çanakkale Zaferinin edebiyatımızda çok önemli olduğunun altını çizdi.

Hassas dönemlerden geçtiğimiz şu günlerde milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Sevgi, milli ve dini değerlerimizden aldığımız güçle şer odaklarına karşı gerekli cevabı vermemizin önemli olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan ise, Çanakkale Şehitlerinin mektupları üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Mektuplarda çeşitli edebi sanatların kullanılışına dikkat çeken Arıkan, arşivlerdeki mektuplara bakıldığı zaman o günkü gerçek ruhun nasıl olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Çanakkale üzerine çok fazla kitap, şiir yazıldığını belirten Arıkan, şimdiye kadar yazılan hiçbir şiirin Mehmet Akif'in Berlin Hatıralarındaki şiirine yaklaşamadığını da söyledi.

Program teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'de, 101. Yılında Çanakkale Zaferi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement