Nüfusu Hızla Artan Esenyurt'a Yeni Okullar Geliyor - Son Dakika
Yerel

Nüfusu Hızla Artan Esenyurt'a Yeni Okullar Geliyor

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, nüfus artışının yoğun olduğu ilçede okul ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli adımlar attıklarını belirterek, “Tam 26 tane protokol yapıyoruz.

09.03.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, nüfus artışının yoğun olduğu ilçede okul ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli adımlar attıklarını belirterek, "Tam 26 tane protokol yapıyoruz. Dolayısıyla okul sayısı artıyor" dedi.

İstanbul'un en fazla göç alan bölgelerinden biri olan ve bunun etkisiyle hızla gelişim gösteren Esenyurt'ta, eğitim ihtiyacının karşılanması için Esenyurt Belediyesi tarafından yapımına başlanan okullardan biri daha tamamlandı. 2014 yılının Eylül ayında yapımına başlanan ve 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ilkokulun açılış törenine, eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ömer Dinçer, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

26 OKULUN DAHA YAPIMINA BAŞLANACAK

İlçede yapılan yeni okullarla, artan öğrenci talebini karşılamak için çaba gösterdiklerini dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Tam 26 tane protokol yapıyoruz. Dolayısıyla okul sayısı artıyor. Biz daha protokolleri valimizle imzalayıp faaliyete geçirmeden bu okulu bitirdik. Şuanda tam 8 tane daha inşaatı devam eden okulumuz var. Arkasından diğerlerini de zorluyoruz. Önümüzdeki sene sonuna gelmeden bu 26 okulu da başlayıp bir kısmını bitirmek istiyoruz. Eylül ayının 15'inde bu 8 okuldan 4'ünü inşallah açacağız. Sevgili Esenyurtlular siz hiç merak etmeyiniz. Bu bölgenin seçimlerde bana verdiği neticeyi görüyorum. O nedenle sıkıntınızı da gördüğüm için okulunuzu yapıp bitirdik hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ömer Dinçer ise "Normal şartlarda şayet belediyemizin ve başkanımızın bu çabası olmasaydı belki bugün Esenyurt'ta dertliklerde en az 65-70 öğrencinin okuduğu bir Esenyut ile karşı karşıya olacaktık. Halbuki geçtiğimiz dönemde yine 30'a yakın okulu hizmete sunarak çok önemli oranda eğitime katkıda bulundu belediye başkanımız. Biz bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır. Benim zaten bir kanaatim var; şayet bir ilde o ilin belediye başkanı veya valisi, bir ilçede kaymakam veya ilçe belediye başkanı eğitime sahip çıkarsa o bölgenin eğitim sorunları büyümüyor ve orada eğitim sorunu da kalmıyor aslında. Biz o anlamda gerçekten çok şanslıyız. Eğitimin önemini kavraya bir belediye başkanımız var" diye konuştu.

VELİLERE 'ÇOCUKLARINIZI OKUTUN' ÇAĞRISI

Yeni nesillerin yetiştirilmesinde eğitimin önemine vurgu yapan Ömer Dinçer, "Halk olarak bize düşen görev şu; biz de mümkün olduğu kadar çocuklarımızı okutacağız. Hem çocuklarımızın geleceği hem ülkemizin geleceği çocuklarımızın iyi eğitilmesine bağlıdır. Şayet çocuklarımızı iyi eğitirsek onlar ailemiz ve ilkemiz kurtulacak. Bunun bilincinde olarak çocuklarımızı okutmalıyız. İnşallah sizler çocuklarınızı burada okutacaksınız ve bu çocuklarımızın arasından dokturlar, mühendisler, yöneticiler, akademisyenler, belki bakanlar çıkacak bunu temenni ediyoruz" dedi.

ÖMER DİNÇER, KENDİ ADINI TAŞIYAN OKULUN AÇILIŞINI YAPTI

Hürriyet Mahallesi'nde düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen ilkokula, Eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ömer Dinçer'in ismi verildi. Okula isminin verilmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Dinçer, "Okula benim ismimin verilmesinden çok büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bunu kelimelere dökmek benim için oldukça zor. Necmi bey bana bu teklifi getirdiği zaman ne diyeceğimi bilemedim aslında ve bugün de ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Ama insanın yaptığı emeklerin fark edildiğini gösteren bu davranış bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 32 derslikli Prof. Dr. Ömer Dinçer İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nüfusu Hızla Artan Esenyurt'a Yeni Okullar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement