Ödemiş'te İpekböcekçiliği 2014 Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te İpekböcekçiliği 2014 Başvuruları Başladı

Ödemiş\'te İpekböcekçiliği 2014 Başvuruları Başladı

Ödemiş Belediyesi’nin kent ekonomisine katkı çalışmaları kapsamında 2009 yılından bu yana uyguladığı “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”nin 2014 yılı üretim sezonu müracaatları başladı.

18.03.2014 18:16

Ödemiş Belediyesi'nin kent ekonomisine katkı çalışmaları kapsamında 2009 yılından bu yana uyguladığı "Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi"nin 2014 yılı üretim sezonu müracaatları başladı.

Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kent Konseyi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile aktif bir şekilde yürütülen projeyle, sektörün yeniden canlanması, üretimin önemli bir düzeye çıkmasını sağladı. Ödemiş merkez, belde ve köylerde yaygınlaşan ipekböcekçiliği ile 2009 yılında 250 kg olan üretim, 2013 yılında 7 tona kadar yükseldi. 2014 yılı üretim sezonu ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ödemiş'e gelen Bursa Koza Birlik yetkilileri Mehmet Sönmez ve Mehmet Dündar, Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan Gündüz'le görüştü.

Koza Birlik yetkilisi Mehmet Dündar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da İpekböceği tohumu yerine ipekböceği larva (Kurtçuk) dağıtımının ücretsiz yapılacağını belirterek, üretilen koza alımlarının Bursa Koza-Birlik tarafından gerçekleşeceğini söyledi.

Kentin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projelere büyük önem veren Belediye Başkanı Bekir Keskin ise; "Yıllar önce ilçemizin önemli bir gelir kaynağı olan bu sektörün yeniden canlanması ve özellikle ev hanımlarının bu projeyle aile bütçelerine katkı sağlamasından dolayı mutluluk duyuyorum. Hedefimiz, üreticimize her zaman destek olmak, ilçemizin ekonomisini kuvvetlendirerek halka yaymaktır" dedi.

İpekböceği üreticilerin talepleri 24 Mart 2014 Pazartesi gününe kadar Ödemiş Kent Konseyi tarafından alınırken, ipekböceği larvaları ise Nisan ayının ilk haftasında dağıtılacak. Ödemiş Kent Konseyi, Yıldız Kent Müzesi karşısında, Emmioğlu Mahallesi, Otel Sokak No: 13'de hizmet veriyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te İpekböcekçiliği 2014 Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement