Ödemiş'te Kriz Yönetimi Semineri - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Kriz Yönetimi Semineri

Ödemiş\'te Kriz Yönetimi Semineri

Ödemiş İlçesi'nde doğal afetler sonrasında yapılacak faaliyetler ve acil yardım planı ile ilgili "Kriz Yönetimi"nden sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

07.03.2012 15:58

Ödemiş İlçesi'nde doğal afetler sonrasında yapılacak faaliyetler ve acil yardım planı ile ilgili "Kriz Yönetimi"nden sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Ödemiş Belediyesi Şehir Salonu'nda düzenlenen toplantıda Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Fuat Alakoç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Furkan Altıntaş, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Telliel, muhtarlar, daire amirleri ve çalışanları, okullardan müdür ve öğretmenler hazır bulundu.

Seminerde, her il ve ilçenin doğal afetlerle ilgili plan hazırlaması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Aydın, sunum eşliğinde afet kriz yönetiminde izlenecek yolları anlattı. Afet yönetimiyle ilgili İzmir'in tüm ilçelerinde toplantılar düzenlediklerini söyleyen Aydın, "Afet yönetiminin temel amacı, can ve mal kaybına yol açabilecek riskleri minimum seviye indirmek ve olası kayıpları önlemek, afetlerden birinci derecede zarar görenleri kurtarmaktır. Türkiye'de 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereği, illerde Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kurulurken, ilgili kanun ilçelerde böyle bir birimi öngörmemiştir. Bunun üzerine ilçelerde ihtiyaç durumlarında görev almak üzere İlçe Afet Bürosu kurulması valiliğimizce kararlaştırıldı.

Öncelikle kaymakamların başkanlığında İlçe Kurtarma ve Yardım Komitesi kurularak acil yardım planı hazırlanıyor. Daha sonra hizmet grupları ve başkanları belirlenerek herhangi bir doğal afet durumunda 9 ana koldaki hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi sağlanıyor" diye konuştu.

Ödemiş'te de bu plan kısa sürede hazırlanarak görev alacak kurum ve görevlilerin belirlenmesini isteyen Aydın, "Farklı kurumlardan görevlilerin belirlenmesi ve gönüllülük çok önemli. Görev alacak kurum ve kişiler de verilen görevi yapmakla ve gereken araç ve gereci temin etmekle sorumlu olduklarını bilmeli" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Kriz Yönetimi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement