Ödemişli İşçi Şair Fethi Savaşçı'nın Adı Münih'te Bir Caddeye Verilecek - Son Dakika
Yerel

Ödemişli İşçi Şair Fethi Savaşçı'nın Adı Münih'te Bir Caddeye Verilecek

Ödemişli İşçi Şair Fethi Savaşçı\'nın Adı Münih\'te Bir Caddeye Verilecek

Ödemişli işçi şair Fethi Savaşçı’nın, geçtiğimiz günlerde Münih’te yapılan bir etkinlikle anıldığı bildirildi.

25.04.2014 11:44

Ödemişli işçi şair Fethi Savaşçı'nın, geçtiğimiz günlerde Münih'te yapılan bir etkinlikle anıldığı bildirildi. Savaşçı'nın 'Ayva kokulu evler' kitabından bir öykünün de okunduğu anma etkinliğinde, şairin adının Münih'te bir caddeye verilmesi konusunun da gündeme geldiği ifade edildi.

Ödemişli şair Savaşçı'nın Almanya'da yaşayan öğretim görevlisi Özgür Savaşçı, kendisinin de bulunduğu etkinlikte, Münih Atatürk Kültür Derneği Başkanı Haşmet Acar'ın yeni seçilen Türkiye kökenli belediye meclisi üyelerinden, Savaşçı ile ilgili bir istekte bulunduğunu belirterek, Acar'ın "Yıllar önce verilen ve hala yaşama geçirilmeyen, Türkiye kökenli Münihli şairimiz Fethi Savaşçı'nın adının kentte bir caddeye verilmesi konusunun, yeniden ele alınması için hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dediğini söyledi.

1930'da Birgi yakınlarındaki Taşpazar'da doğan Fethi Savaşçı, 1965'te işçi olarak gittiği Almanya'da 1989'da yaşama gözlerini yumdu. Savaşçı, Münih ve el kapılarını konu edinen çok sayıda şiir yazdı, kitapları çıktı. Almanya'da ve Türk edebiyatında işçi ozan olarak ünlenen Fethi Savaşçı ardında 22 şiir ve kısa hikaye kitabı bıraktı.

Savaşçı, zaman zaman Ödemiş'te yapılan etkinliklerle de anılıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli İşçi Şair Fethi Savaşçı'nın Adı Münih'te Bir Caddeye Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement