Ödemişli Özel Çocuklar Gaziemir'de Asker Olacak - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Özel Çocuklar Gaziemir'de Asker Olacak

Ödemişli Özel Çocuklar Gaziemir\'de Asker Olacak

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Ödemiş Park Kulüp Derneği’nin katkılarıyla Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ortaklığında temsili askerlik yapacak özel çocuklara asker kına eğlencesi düzenlendi.

11.05.2016 14:24

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Ödemiş Park Kulüp Derneği'nin katkılarıyla Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ortaklığında temsili askerlik yapacak özel çocuklara asker kına eğlencesi düzenlendi.

Ödemiş Park Kulüp Derneği'nde düzenlenen eğlenceye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi CHP ve AKP'li belediye meclis üyeleri, Park Kulüp Derneği Başkanı Şaban Bozkan, Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Uğur Pınar, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, engelliler ve aileleri ile öğretmenler katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşuyla başlayan programda açılış konuşmasını Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Uğur Pınar yaptı.

"DERNEĞİMİZ 3 YILDIR BAŞARILI"

Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği'nin kurulduğu günden bu yana sosyal çalışmalarını başarıyla tamamladığını belirten Pınar, "Derneğimiz kurucu başkanımız Serpil Aksoy Baştürk, yönetim kurullarımız ve üyelerimiz, Ödemişli hayırseverlerin katkıları ve Ödemiş protokolünün destekleriyle önemli işlere imza atmıştır. 3 yıldır Ödemiş'te engellilerimize yönelik birçok çalışma yapılmış, birçok engellimize ulaşılmış ve yardım yapılmıştır. Bugün de Park Kulüp Derneğimizin katkılarıyla düzenlenen gecemize katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum."

"PARK KULÜP OLARAK SOSYAL PROJELERİN İÇİNDEYİZ"

Park Kulüp Derneği Başkanı Şaban Bozkan ise "Ödemiş Park Kulüp Derneğimiz 1940 yılından bu yana Ödemiş'te üyelerine hizmet veriyor. Derneğimiz sosyal projelere de önemsiyor. Bugün derneğimizin katkılarıyla Engelsiz Yarınlar Derneğimiz işbirliği ile bir günlük askere gidecek olan özel çocuklarımıza asker kına gecesi eğlencesi düzenledik. Derneğimiz bundan sonra da toplu sünnet şölenleri, öğrencilere burs gibi sosyal çalışmalarına devam edecektir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mahmut Badem da imkanlar doğrultusunda engellilerin yanında olduklarını kaydetti.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Askerlik çağına gelmiş özel çocuklarımızın asker kına gecesi eğlencesine ortak olduklarını vurgulayan Başkan Badem, "Böylesine bir sosyal çalışma özel çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bizde Ödemiş Belediyesi olarak derneğimize yer tahsisi yaptık. Ayrıca engellilerimiz için ikinci bir aracımızı da onların kullanımına tahsis ettik. Bizim için öncelikli olan özel çocuklarımız için yaptığımız her çalışmada onları da düşünerek hareket ediyoruz. Bundan sonraki günlerde de imkanlarımız doğrultusunda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÖZEL ÇOCUKLAR PROTOKOLLE ZEYBEK OYNADI"

Konuşmaların ardından, Ödemiş Anadolu Gençlik Halk Oyunları Topluluğu Otantik Zeybek Ekibi sahne aldı. Zeybek gösterisi yapan ekip gösterinin sonunda askere gidecek olan askerleri de sahneye davet ederek onlarla birlikte bir kez daha zeybek ve yöresel oyunları oynadı. Oyunlara protokol üyeleri de katıldı.

"AKÜLÜ ARAÇ İÇİN BAĞIŞ TOPLANDI"

Düzenlenen gece de aynı zamanda ismi açıklanmayan bir engelli vatandaş için de akülü sandalye temini için makbuz karşılığı bağış toplandı. Başta protokol üyeleri olmak üzere birçok katılımcı makbuz karşılığı bağışta bulundu.

En çok bağışı ise Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Örgütünün yaptığı belirtilerek CHP'ye katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Gece daha sona asker adaylarına kına yakma ve eğlenceyle devam etti. Hareketli pop müzikler ve yöresel müzikle eşliğinde özel çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler.

"GAZİEMİR'DE ASKERLİK YAPACAKLAR"

Kına yakılan yaklaşık 20 asker adayı yarın İzmir Gaziemir Ulaştırma Personel Komutanlığında 1 günlük askerlik yapmak için yemin töreni yapacak. Akşam saatlerinde ise teskerelerini alarak terhis olacaklar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Özel Çocuklar Gaziemir'de Asker Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement