Odunpazarı Belediyesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'ni Yarın Hizmete Açıyor - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'ni Yarın Hizmete Açıyor

Odunpazarı Belediyesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi\'ni Yarın Hizmete Açıyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Tarihi Bölge’de bulunan tarihi bir binayı Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’ne dönüştürdü. Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’nin açılışı ise Avcıoğlu’nun ölüm yıldönümü olan 4 Kasım’da yani yarın saat 16.00’da törenle yapılacak. 5 Kasım Cumartesi günü ise Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Doğan Avcıoğlu Ödülleri’nin töreni yapılacak. Tören öncesinde Doğan Avcıoğlu'nun hayatı ve eserleri akademisyen, yazar ve gazetecilerle dönemine tanıklık eden arkadaşlarının konuşmacı olacağı bir panelde anlatılacak.

03.11.2022 16:47  Güncelleme: 16:54

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Tarihi Bölge'de bulunan tarihi bir binayı Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'ne dönüştürdü. Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'nin açılışı ise Avcıoğlu'nun ölüm yıldönümü olan 4 Kasım'da yani yarın saat 16.00'da törenle yapılacak. 5 Kasım Cumartesi günü ise Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Doğan Avcıoğlu Ödülleri'nin töreni yapılacak. Tören öncesinde Doğan Avcıoğlu'nun hayatı ve eserleri akademisyen, yazar ve gazetecilerle dönemine tanıklık eden arkadaşlarının konuşmacı olacağı bir panelde anlatılacak.

Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Bölge'de yer alan tarihi bir konağı restore ederek gazeteci, yazar ve siyasetçi Doğan Avcıoğlu'nun adını verdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un talimatıyla Akcami Mahallesi Zeytinler Sokak'ta bulunan tarihi Taş Binayı restore ederek kütüphane haline getiren belediye, bu kütüphanede Doğan Avcıoğlu'nun eserlerini ve arşivini sergileyecek. Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'nde ayrıca yazar Doğan Yurdakul bölümü de bulunuyor. Usta kalemlerin kendi kitaplıklarında bulunan yaklaşık üç bin kitaba ev sahipliği yapan Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'nde kitapların yanı sıra Avcıoğlu'na ait el yazması eserleri ile Avcıoğlu ile Yurdakul'a ait pek çok belge ve özel eşya yer alıyor. Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'nin açılışı Avcıoğlu'nun ölüm yıldönümü olan 4 Kasım'da yani yarın saat 16.00'da yapılacak. Açılış törenine Doğan Avcıoğlu ve Doğan Yurdakul'un ailesinin de katılacak.

USTA KALEMLER AVCIOĞLU'NU ANLATACAK

Açılış töreninden bir gün sonra 5 Kasım Cumartesi günü ise Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Odunpazarı Belediyesi ve Tekin Yayınevi tarafından düzenlenen Doğan Avcıoğlu Ödülleri'nin töreni ve usta kalemlerin konuşmacı olarak katılacağı bir panel gerçekleştirilecek. 14.00'da başlayacak olan panele ve ödül törenine Altan Öymen, Barış Zeren, Behlül Özkan, Cangül Örnek, Deniz Hakyemez, Elif Akkaya, Ercan Karakaş, Gamze Yücesan Özdemir, Merdan Yanardağ, Okan İrtem, Orhan Gökdemir, Özge İzdeş, Tolga Gürakar ve Uluç Gürkan katılacak. Bu yıl ilk kez Tekin Yayınevi ve Odunpazarı Belediyesi iş birliğinde verilecek Doğan Avcıoğlu Ödülleri töreni ise saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi'ni Yarın Hizmete Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement