Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Basınını Hiç Kimse Tehditle Yıldıramaz" - Son Dakika
Yerel

Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Basınını Hiç Kimse Tehditle Yıldıramaz"

Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Basınını Hiç Kimse Tehditle Yıldıramaz"

Ordu Gazeteciler Cemiyeti(OGC) Başkanı Recep Aydın, Ordu'da günlük olarak yayın yapan bazı gazeteler hakkında Orduspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yönetim kurulu imzasıyla yayınlanan kınama açıklamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

03.06.2013 15:11

Ordu Gazeteciler Cemiyeti(OGC) Başkanı Recep Aydın, Ordu'da günlük olarak yayın yapan bazı gazeteler hakkında Orduspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yönetim kurulu imzasıyla yayınlanan kınama açıklamaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, kulübün resmi internet sitesinden yapılan bu açıklamayı Ordu Gazeteciler Cemiyeti olarak esefle karşıladıkları belirterek, "Ordumuzun yazılı ve görsel basını bugüne kadar büyük Ordusporumuza zarar verilmemesi noktasında her türlü titizliği ve itinayı göstermiş,

Ordusporumuza hem bu yıl sezon başında hem de bir önceki yıl sezon başında kombine satışlarında tüm günlük haftalık gazetelerimiz günlerce yayın yaparak Orduspor'a destek vermişlerdir" dedi.

" Gazeteler, gözlerinin önünde ligden düştüğünü gördükleri takımlarının akıbetini kamuoyu adına sormuşlar" diyen Başkan Aydın, "Basın ahlak ve ilkelerini biz gazeteciler kutsal olarak görürüz. Bu uğurda da her türlü mücadeleyi verdiğimizi Ordu kamuoyumuzda yakından bilmektedir. Ordu basını konu Orduspor olduğunda bugüne kadar hep gazeteciliklerini bırakıp taraftar gömleğiyle büyük Orduspor'un yanında pozisyon almayı bir görev sorumluluğu kabul etmiştir. Orduspor Başkanı tarafından iki yıldır eleştiri alan Ordu basını kan kusmuş ama 'kızılcık şerbeti içtim' demiştir. Ordu basını takımın küme düşmeye doğru giderken takım aleyhine yayın yapmamakla birlikte yönetimi uyarma görevini de yapmış ancak Kulüp Başkanı en ufak bir eleştiriye bile tahammül gösterememiştir. Bugünlerde Ordu basını birileri tarafından ikiye ayrıştırılarak onlardan olan, onlardan olmayan diye iki taraf haline getirilmiştir. Ordu basınının Orduspor sevgisi o kadar büyüktü ki, Ordusporumuza zarar gelmemesi adına susup bekledik. Ne yapmış Ordu'nun üç güzide gazetesi?

Gözlerinin önünde ligden düştüğünü gördükleri takımlarının akıbetini kamuoyu adına sormuşlar. Ne ile suçlanmışlar? Basın ahlak ve ilkeleriyle" ifadelerini kullandı.

OGC Başkanı Recep Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Ordu basınına basın ahlak ve ilkelerine uymadığını söyleyenlere Ordu basınının bir çift sözü vardır. Orduspor Ordu insanının göz bebeğidir, sevdasıdır, kimse Ordulunun ortak sevdasıyla oyuncak gibi oynayamaz. Sayın başkan, ordu basını sen mutlu olasın diye haberlerini yazmak zorunda değiller. Orduspor Başkanı'nın işi gazetelerde hoşuna gitmeyen haberleri kınamak değil, Orduspor Kulübü hakkındaki gelişmelerden Ordu kamuoyunu bilgilendirmektir. Yenimi geldi aklına gazetecilik meslek etiği? Orduspor takımının antrenmanına haber için gelen gazeteci güvenlik görevlileri tarafından atılırken,

gazetecinin anayasal hakkını yani kamuoyunun bilme hakkı gasp edilirken niye aklınıza gelmedi? Kulüp binasında gazeteciyi azarlarken, hakaret ederken, gazetecilik ahlakı meslek etiği niçin aklınıza gelmedi? Bugün buradan herkese ilan ediyoruz ki, bizleri, yani Orduspor sevdalısı Ordu basınını hiç kimse şantajla, tehditle yıldıramaz." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ogc Başkanı Aydın: 'Ordu Basınını Hiç Kimse Tehditle Yıldıramaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement