Öğrencilere Verem Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Verem Hastalığı Anlatıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünce, Kız Meslek Lisesi öğrencilerine verem hastalığı anlatıldı.

03.01.2012 13:48

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünce, Kız Meslek Lisesi öğrencilerine verem hastalığı anlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Verem Savaş Dispanseri doktorlarından Yılmaz Yazıcı, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Verem Eğitim ve Propaganda Haftası" etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada, verem hastalığının sanılanın aksine, öldürücü olmayan ve düzenli tedaviye alındığında gayet başarılı sonuçların alındığı bir hastalık olduğunu söyledi.

Hastalığın, uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, kilo kaybı, iştahsızlık ve nefes darlığı gibi belirtiler gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu gibi belirtileri olan her hasta, Verem Savaş Dispanserimize başvurduğunda kendisine gerekli tanı konmakta, uygun tedavi ve takibi ücretsiz yapılmaktadır. Bu doğrultuda, bu şikayetleri olan her vatandaşımızın dispanserimize başvurmalarını önemsemekteyiz. Hastalık solunum yoluyla akciğerlere giren verem mikrobunun yol açtığı bulaşıcı bir hastalıktır. Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Zengin, fakir, genç, yaşlı herkeste bu hastalık görülebilir. Ancak uzun süren tedavi gerektirir. İlaçların bir gün bile aksatılmaması önemlidir. İlaçlarını düzenli kullanan hastalar, kendileri iyileştikleri gibi, veremi yakın çevrelerindeki kişilere bulaştırma riskleri de yok olur."

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Verem Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement