Öğretmenlere İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Semineri - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlere İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Semineri

Öğretmenlere İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Semineri

Mersin’de öğretmen ve aday öğretmenlere yönelik, ’Temel İletişim Becerisi, Ekip Çalışması ve Liderlik’ ile ’Sosyal Medya’ konulu seminer verildi.

23.06.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de öğretmen ve aday öğretmenlere yönelik, 'Temel İletişim Becerisi, Ekip Çalışması ve Liderlik' ile 'Sosyal Medya' konulu seminer verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen seminere, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ve şube müdürleri İbrahim Halil Eyüboğlu ile Cafer Karabulut katılırken, konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ahmet Taylan ve Ender Bektaş yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, iletişimin önemine ve eğitimdeki rolüne dikkat çekti.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ahmet Taylan, 'Temel İletişim Becerisi, Ekip Çalışması ve Liderlik' sunumunda, genel iletişim becerileri konusunda bilgi verdi. Taylan, iletişim sürecinin kişinin anne karnında başladığını, bu sürecin kişinin ölümüne kadar devam ettiğini ifade ederek, iş hayatında verimliliğin artması için doğru iletişim kurulmasının şart olduğunu, konuların dürüstlükle, açık şekilde ve sıcağı sıcağına paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Ender Bektaş ise 'Sosyal Medyanın Yaşama Etkisi ve Eğitim' adlı sunumunda, özellikle sosyal medya kullanımı ve etkisiyle ilgili konuları paylaştı. Bektaş, sosyal medya kullanımıyla ilgili her 4 dakikadan 3'ünü 'facebook'ta geçirdiğimizi, öğrencilerin yüzde 79'unun 3-5 saat arasında sosyal medyada zaman geçirdiğini belirtti. Günümüzde bir yıl içerisinde ortaya çıkan enformasyon miktarının insanlık tarihi boyunca üretilen toplam enformasyondan daha fazla olduğuna dikkat çekti. Bektaş, gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medyanın hayatımızın neredeyse her sahasına etki ettiğini ve eğitim sektöründe sosyal medyanın destekleyici bir unsur olarak kullanılması gerektiğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlere İletişim Becerileri ve Sosyal Medya Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement