'Okullar Hayat Olsun' Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

'Okullar Hayat Olsun' Protokolü İmzalandı

\'Okullar Hayat Olsun\' Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve katılımcı belediyelerin işbirliğiyle hayata geçirilen ve yürütülmeye başlanan 'Okullar Hayat Olsun' projesinin Gaziantep uygulama protokolü imzalandı.

10.05.2012 15:05

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve katılımcı belediyelerin işbirliğiyle hayata geçirilen ve yürütülmeye başlanan 'Okullar Hayat Olsun' projesinin Gaziantep uygulama protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği Yaşayan Atatürk Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Vali Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve şube müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'in sunumuyla başlayan protokol töreninde Serin, "Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş ülkelerin birçoğunda okullardan, okul saatleri dışında da yararlanılmaktadır. Okullar okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlara dönüşmüştür. Okulların boş zamanlarında sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresinde yaşayan yetişkinlere de hizmet verilmektedir. Öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin artırılması amaçlanırken, yetişkinlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel hizmetler ile de okullar adeta bir kültür merkezi olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

Serin, konuşmasını şöyle tamamladı: "Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri için ayrı ayrı imzalanan protokollerle, okulların ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline gelmesi amaçlanıyor. Projenin hedefleri arasında, okullarda öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin arttırılması ve yetişkinlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel hizmetler ile okulların birer kültür merkezi haline gelmesi bulunuyor."

Vali Erdal Ata, "Okulların yüzde 30 kapasiteyle kullanılıyor olması, okul binalarını verimli kullanmadığımızın en büyük işaretidir. Gereken adımlar bugün burada atıldıktan sonra belediyeler, diğer kurum ve kuruluşlar okul binalarının ve çevrelerinin bahsi geçen konularda daha verimli bir şekilde kullanılması için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Başkan Asım Güzelbey de, "Biz belediye olarak okul binalarında hijyen konusunda daha önce de çalışmalar yaptık. Bugünden sonra da okulların daha verimli kullanılması için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Okullar Hayat Olsun' Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement