Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi - Son Dakika
Yerel

Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi

Muğla Yatağan'da, Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında üç okula 15 bisiklet dağıtıldı.

01.06.2015 17:19  Güncelleme: 18:08

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde konuşan Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, bisikletlere trafiğe açık alanlarda binilmemesi uyarısında bulundu.

Özkan, "Bu bisikletlere açık alanda binmeyin. Yani bizim şu anki motorlu araç sürücü profilimiz yayaya öncelik veren, motorsuz araçlara karayolunda öncelik veren bir olgunluğa maalesef erişmiş değil" dedi.

Bisikletlerin okullara hayırlı olmasını dileyen Özkan, şunları söyledi:

"Okul idarecilerimiz ve öğretmenleri özellikle uyarıyorum, kesinlikle trafiğe açık alanlarda bisiklet kullanmayalım. Bisiklet meraklılarına da trafiğe açık olmayan alanlarda kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bir miktar daha insanlarımızdaki trafik bilincinin olgunlaşmasını ve farklılaşmasını maalesef beklemek zorundayız."

Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ise Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin birlikte yürüttüğü Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'na (EuroVelo) Muğla rotalarını dahil etme çalışmalarının Yatağan etabının tamamlandığını bildirdi.

Yatağan Halk Sağlığı Müdürü Sema Karakuş Yıldız, Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesinin hazırlandığını anlattı.

Çocuklardaki fiziksel aktivitenin sağlığa etkisinden bahseden Yıldız, "Fiziksel aktivitenin arttırılması, çocuklarımızın ruh ve beden sağlığının gelişmesinde, çağımızın hastalığı obezitenin ve ona bağlı gelişen kalp hastalığı, tansiyon, diyabet ve kanser gibi ölümle sonuçlanabilen birçok kronik hastalığın önlenmesinde önemli rol oynamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Ortaokulu, Bencik Ortaokulu ve Turgut Şehit Güngör Çetinkaya Ortaokulu'na beşer bisiklet ve güvenlik ekipmanı dağıtıldı.

Törende Ahi Sinan Folklor Araştırma Derneği ekibince halk oyunu, Menteşe Halk Eğitim Merkezi hokey takımı da gösteri sundu.

Törene İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Kıspet, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement