Okullarına İdareci ve Öğretmen Atanması İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Okullarına İdareci ve Öğretmen Atanması İçin Yürüdüler

Cizre ilçesinde, öğretmen açığı nedeniyle sınıflarının kapatılarak başka sınıflara dağıtıldıklarını ileri süren bir grup öğrenci eylem yaptı.2 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, müdür yardımcılarının yöneticilik görevinden, 2 sözleşmeli...

15.04.2013 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre ilçesinde, öğretmen açığı nedeniyle sınıflarının kapatılarak başka sınıflara dağıtıldıklarını ileri süren bir grup öğrenci eylem yaptı.

2 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, müdür yardımcılarının yöneticilik görevinden, 2 sözleşmeli öğretmenin ise öğretmenlikten istifa ettiğini, derslerinin boş geçtiğini ve sınıflarının kapatılarak başka sınıflara dağıtıldıklarını ileri süren öğrenciler, Kale Mahallesi'ndeki Cizre Kaymakamlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde dövizlerle kaymakamlık önüne gelen öğrenciler, Kaymakam Şenol Koca ile görüşmek istedi. Ancak Kaymakam Koca'nın izinli olduğunu öğrenen öğrenciler, bu kez Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yöneldi. Bu sırada öğrencilerle görüşen Okul Müdürü Özgür Güler, ellerindeki dövizleri toplayarak öğrencilerin okula dönmesini sağladı.

Öğrenciler, okul önünde yaptıkları açıklamada, "Eğitimimize sınıflarımızda devam etmek istiyoruz. Derslerimiz boş geçiyor. Okulda idareci ve öğretmen açığı var. Hakkımızı istiyoruz" dedi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Küçükoğlu, Okul Müdürü Güler'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Yürüyüş yapan öğrencilerle de görüşen Küçükoğlu, daha sonra okuldan ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarına İdareci ve Öğretmen Atanması İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement