Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Uyarısı

Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, işyerlerinde kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, periyodik muayene müracaat süresinin 29 Şubat tarihinde sona ereceğini bildirdi.

12.01.2012 11:00

Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, işyerlerinde kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, periyodik muayene müracaat süresinin 29 Şubat tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Özdoğan, yazılı açıklamasında, ölçü ve ölçü aletlerinin doğru ayarlı kullanımının sağlanması için iki yılda bir yapılan muayene ve damgalama işlemlerinin zamanında tamamlanması için işyeri sahiplerinin duyarlı olmasını istedi.

Ölçüler ve Ayar Kanunu'na aykırı davrananlara idari para cezaları uygulandığına işaret eden Özdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"İlimizde bulunan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin, muayene ve damgalanması, ilgili kanun hükümlerine göre, İl Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Kanuna göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunludur. Ölçü ve ölçü aletlerinin 2012 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 29 Şubat 2012 günü mesai bitiminde sona erecektir. İki yıllık damga süresini doldurmuş, ölçü ve ölçü aletlerinin, muayenesi yaptırılmadan kullanılması yasaktır.

Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve ölçü aletlerinin kullanılması ve alım satım yerlerinde bulundurulması suç teşkil etmektedir."

Özdoğan, uzunluk ve hacim ölçüleri 5 kilograma kadar hassas olmayan kütle ölçüleri, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve çekeri 2 bin kilograma kadar olan baskülleri bulunanların, Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu ile Ceyhan ilçesinde bulunan Ceyhan Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu'na müracaat edeceklerini bildirdi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement