Olimpiyatlara Katılacak Milli Sporcular Vali Altıparmak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Olimpiyatlara Katılacak Milli Sporcular Vali Altıparmak'ı Ziyaret Etti

Olimpiyatlara Katılacak Milli Sporcular Vali Altıparmak\'ı Ziyaret Etti

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek milli sporcular Antalya valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

20.07.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek milli sporcular Antalya valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi Atletizm branşında temsil edecek Nimet Karakuş ve Okçuluk branşında temsil edecek Begül Löklüoğlu, Antrenör Alper Başyiğit,

Okçuluk İl Temsilcisi Behiç Löklüoğlu ve Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürü Mehmet Tarkan Tüzken Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Ziyarette,

vali Altıparmak milli sporcuların her ikisinin Avrupa'da dereceleri olduğunu ve Türkiye adına olimpiyatlara katıldığını söyledi.

Atletizm branşında olimpiyatlara katılan Nimet Karakuş'un dünya ikincisi olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Yarışmaları dört gözle bekliyoruz. En son kazandığınız madalyalar hepimizin göğsünü kabarttı. O yeteneği ve azmi görüyorum" dedi.

Birgül Löklüoğlu'nun da Avrupa dereceleri ve dünya dördüncülüğü olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek, büyük bir derece, büyük bir ödülle döneceğini umut ediyoruz. Olmasa bile katılmak ve Türkiye'yi temsil etmek de önemli. İstiklal marşımızı söyleteceksiniz, bu ayrı bir mutluluk. Ödüllerini alınca görüşelim istedim. Azım edince, bir az gayret edince bu işlerin ola bileceğini göstermiş oldunuz, her ikinizi de kutluyorum, inşallah yine başka bir şekilde kutlamak üzere burada buluşuruz" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin 'Antalya'nın yetiştirdiği sporcular için Antalya'dan sponsor bulunamıyor' sorusu üzerine Vali Altıparmak, "Kulüplerin kısa sürede bu kadar organize olması, kurumsallaşması mümkün değil, bunlar yıl, zaman istiyor. Bu çerçevede Antalya yeni ve çok hızlı bir gelişen şehir. Ben o desteği bulacağını umuyorum. İnşallah ki Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz sahiplenir, buradaki kulüplere sponsor bulma noktasında gayret edecektir. Yetmediği yerde biz de yardımcı olacağız. Kendi ilimize kazandırmak, ilimiz adına yetişmiş sporcular göndermek bizim de hoşumuza gider ama, o kulüpler de bizim milli kulüplerimiz, dışardan gelen bir kulüp değil. Onlara da teşekkür ediyorum, kızlarımıza destek olmuşlar, sahip çıkmışlar. Bu manada arayış içerisinde olan yüzlerce gencimiz vardır, onları bulup tespit edip bu noktaya getirmek ayrı bir olaydır. Oradaki hocaları da tebrik ediyorum, iyi ki varlar sahip çıkmışlar.

Bizim buradaki kulüplere de inşallah örnek olur."

Türkiye'de sprint branşında bir ilki yaptığını söyleyen Nimet Karakuş "Ben bunu azım ettim, yapacağım bu sefer dedim. Geçen yıl 2 tane 3.lük madalyası kaçırdım Avrupa'da. O bir az daha beni hırslandırdı. Elimden geleni yaptım, ikinciliği kazandım. Türkiye tarihinde de bir ilk, olimpiyatlara sprint branşından giden kimse yok. Takımın da en küçüğü benim. 19 yaşımdayım. 2016 olimpiyatlarında kesin bir madalyayla döneceğim Antalya'ya. Bu olimpiyatlarda çok fazla bir şey söyleyemem, çünkü orası farklı bir arena, çok büyük bir tecrübe gerekiyor" dedi.

Toplantı sonunda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Milli sporculara hediye takdim etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olimpiyatlara Katılacak Milli Sporcular Vali Altıparmak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement