Olimpiyatlarda Başarılı Olan İzmirli Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Olimpiyatlarda Başarılı Olan İzmirli Öğrenciler Ödüllendirildi

TÜBİTAK'ın 2011 yılında düzenlediği 19.Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 16.Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda dereceye giren İzmirli öğrenciler ödüllendirildi.

09.01.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK'ın 2011 yılında düzenlediği 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda dereceye giren İzmirli öğrenciler ödüllendirildi.

Özel Yamanlar Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in eğitim kalitesinin gün geçtikçe yükseldiğini belirtti.

İzmir'in yarışmalarda her yıl, bir önceki yıla göre daha fazla madalya aldığını kaydeden Kıraç, ülke olarak en fazla değer verilen kaynağın insan, çağın en önemli kaynağının da insan kaynağı olduğunu ifade etti.

Kıraç, İzmir'de eğitim kalitesinin yükselmesinin yanı sıra fiziki şartların da iyileştirildiğini belirterek, "Hayırseverlerimizle 163 protokol imzaladık. Bunlarla 225 milyon liranın üzerinde kaynağı hayırseverler eğitim hizmetine verdi" dedi.

2011 yılındaki olimpiyatlarda gösterilen başarının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kıraç, "Bu iki olimpiyatta Türkiye geneline dağıtılan 126 madalyanın 37'sini İzmir'e kazandırmışız. İzmir için bu ödüllerin ayrı bir önemi var. İzmir'in yurt dışındaki tanınırlık oranı çok düşük. Bu madalyalar İzmir'in tanıtımına katkı sağlıyor. Bu 37 madalyanın 36'sı Yamanlar'ın, bu nedenle Yamanlar'ı ayrı yere koyuyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de devletlerin zenginliğinin çocuklarının bilgili, donanımlı olmasıyla doğru orantılı bulunduğunu vurguladı.

Üye, çocuklara gereken değeri vermeyen, yatırım yapmayan ülkelerin yarınlarının güvende olamayacağını söyledi.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise madalya alan çocukların geleceğin bilim adamı olduğunu, Yamanlar Koleji'nin bilim alanında Türkiye'yi çok iyi temsil ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda 4 altın, 8 gümüş ve 10 bronz madalya ile 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda 2 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya alan 36 Yamanlar öğrencisi ile 1 İzmir Fen Lisesi öğrencisine ödülleri verildi.

Törene AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Rifat Sait ve Aydın Şengül de katıldı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olimpiyatlarda Başarılı Olan İzmirli Öğrenciler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement