Omü'de "Eğitici Eğitimi" Kursu - Son Dakika
Yerel

Omü'de "Eğitici Eğitimi" Kursu

Omü\'de "Eğitici Eğitimi" Kursu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 12-16 Ekim 2015 tarihleri arasında "Eğitici Eğitimi" kursu düzenlendi.

16.10.2015 14:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 12-1 6 Ekim 2015 tarihleri arasında "Eğitici Eğitimi" kursu düzenlendi.

Omtel Deniz Otel'de düzenlenen "Eğitici Eğitimi" kursuna, OMÜ Tıp Fakültesi'nde görev yapan 17 öğretim üyesi katıldı. Kursiyerlere, öğrenme ve öğretme yöntemleri, iyi bir tıp fakültesi eğitim programının taşıması gereken özellikleri, program geliştirme, iletişim becerileri, sunum teknikleri, probleme dayalı öğrenim modeli, ölçme-değerlendirme yöntemleri ve klinik beceriler konularında sunum ve uygulamaların yer aldığı beş günlük bir eğitim verildi.

KAPLAN: "SON YILLARDA TIP EĞİTİMİ DİKKAT ÇEKİYOR"

Kursun son gününde düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, "Fakültemizde yeni göreve başlayan veya daha önce bu eğitimi almamış öğretim üyelerine verilen bu eğitimle onların da fakültedeki eğitime katılımları sağlandı. Bu tür eğitimlerle öğretim üyesi kadromuz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Son yıllarda dikkat çeken bir alan ise tıp eğitimidir. Gelişmiş ülkeler bu alana önemli yatırımlar yapılmakta, daha etkin bir tıp eğitimi nasıl yapılabilirliği konularında önemli araştırmalar yapılmaktadır. Şunu da belirmek isterim ki tıp eğitimi konusunda, fakültemiz güçlü bir öğretim üyesi kadrosuna sahiptir, gelecekte önemli işler yapacağını umuyoruz. Bu ana bilim dalımızın hazırlamış olduğu eğitim materyalleri ülkemizde kullanılan önemli kaynaklar arasında olduğunu vurgulamak isterim" dedi.

Kurs programı, kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaların verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü'de 'Eğitici Eğitimi' Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement