Önce Denetim Sonra Satış - Son Dakika
Yerel

Önce Denetim Sonra Satış

Önce Denetim Sonra Satış

Kütahya'nın Simav ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri haftanın Çarşamba günleri kurulan Balık Pazarını sabahtan akşama kadar sürekli denetliyor.

02.10.2013 17:09

Kütahya'nın Simav ilçesinde Belediye Zabıta ekipleri haftanın Çarşamba günleri kurulan Balık Pazarını sabahtan akşama kadar sürekli denetliyor. Veteriner Hekim ve Zabıta ekiplerince gerçekleşen kontroller esnasında denetimden geçmeyen balıkların satışına izin verilmiyor.

Kış mevsiminin iyiden iyiye hissedildiği günümüzde balık tüketiminin doğal olarak arttığını ifade eden Simav Belediyesi Veteriner Hekimi İbrahim Akçay, haftanın Çarşamba günleri kurulan balık pazarında satışa sunulan balıkların taze ve sağlıklı olup olmadıkları ve uygun şartlarda muhafza edilip edilmediği konusunda zabıta ekipleriyle birlikte sabahtan akşama kadar denetim yaptıklarını bildirdi.

Akçay, balık pazarına günlük gelen balıkların daha satışa sunulmadan kontrollerinin yapıldığını, tezgah öncesi uygun olmayan balıkların satışına izin verilmediğini söyledi.

Simav'daki balık pazarından vatandaşların gönül rahatlığı ile balık tüketimi yapabileceklerini dile getiren Akçay, "Çarşamba günleri Balık Pazarında sabahtan akşama kadar en az 5 kez balık denetimi yapıyoruz. Vatandaşın sağlığı ile oynanmasına izin vermiyoruz. En ufak bir şüphe ile karşılaştığımızda balıklara el koyarak imha ediyoruz" şeklinde konuştu.

Belediyenin veteriner hekim başkanlığında zabıta ekipleriyle gerçekleştirdiği denetimlerden son derece memnun olduklarını ifade eden Cafer Doğan isimli vatandaş, "Uygulama bize güven veriyor. Gönül rahatlığı ile balık tüketebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Esma Yorgancı isimli vatandaş, "Zabıta Simav'da işi sıkı tutuyor. Bu yüzden bu güne kadar hiç kokmuş balık ile karşılaşmadım" dedi. Yorgancı zabıtaya teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önce Denetim Sonra Satış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement