Oran Kalkınma Ajansı Sivas Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oran Kalkınma Ajansı Sivas Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Sivas Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

19.06.2012 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Sivas Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Ali Kolat, bu tür toplantıları önemsediklerini söyledi. ORAN Kalkınma Kurulu'nun yaptığı çalışmaların yönetim kuruluna önemli destek sağladığını belirten Kolat, bölge planı hazırlanırken kurulun görüşlerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Kurulun yaptığı çalışmaların geçmişte rapora dönüştürüldüğünü anımsatan Kolat, "Son derece faydalı çalışmalar oldu. İnşallah benzer çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz. Bütün amacımız Kayseri, Sivas ve Yozgat ORAN Kalkınma Ajansı'nın çalışmalarına ciddi manada destek vermek, bölgemize hizmet sağlamak. İnşallah bu çalışmalarımız bölgemiz açısından, bölgemizin gelişmesi açısından önemli çalışmalar olur" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ajansın bölgeye ciddi manada katkı sağlayan projelere imza attığını belirterek, "Bu iş önemsenecek bir iş. Bu manada kurul toplantılarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da toplantıda Sivas için neler yapılabileceğini ve teşvikte dördüncü bölgede yer alması nedeniyle nasıl bir atağa geçilebileceğini görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

ORAN'ın doğrudan faaliyet desteği ve teknik desteği olmak üzere iki güncel çağrısı olduğunu belirten Palancıoğlu, bunların yanı sıra yüksek hızlı trenin gelmesi, yeni bir üniversitenin kurulması, diğer turizmle ilgili potansiyelin değerlendirilmesi ve madencilikle ilgili yapılacak çalışmaları da masaya yatıracaklarını dile getirdi.

Kalkınma Kurulu Başkanı Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın da ajansın faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantıya, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve kurul üyeleri de katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oran Kalkınma Ajansı Sivas Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement