Orhaneli Başköy'de Su Kaynaklarına İnceleme - Son Dakika
Son Dakika Logo

Orhaneli Başköy'de Su Kaynaklarına İnceleme

13.04.2012 18:40

Orhaneli'ne bağlı Başköy'de, kirli olduğu iddia edilen su kaynağı ve mermer ocağı çalışma sahasında incelemede bulunuldu.

Orhaneli'ne bağlı Başköy'de, kirli olduğu iddia edilen su kaynağı ve mermer ocağı çalışma sahasında incelemede bulunuldu.

İncelemeye, Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İl Genel Meclisi Su Kaynakları ve Kum Çakıl Ocaklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Arslan, komisyon üyeleri ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Çelik, yaptığı açıklamada, devletin tüm organlarıyla Başköy'de olduklarını, devamlı numune alarak ölçüm yaptıklarını ve bu bilgileri paylaştıklarını söyledi.

Devlet Su İşleri'nden (DSİ) 4 mühendisin geçen hafta bölgeye geldiğini, araştırma ve inceleme yaptığını belirterek, "Buradaki maden çalışmasının su kaynağına olan etkisini araştırdılar. Araştırma raporu büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde ortaya çıkacak. Rapor sonucunda eğer bu madenin suya ciddi anlamda etkisi varsa, önce bir sınırlama getireceğiz" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orhaneli Başköy'de Su Kaynaklarına İnceleme - Son Dakika


Advertisement