Ortaklar'da Yangın Mağduru Aileye Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Ortaklar'da Yangın Mağduru Aileye Yardım Eli

Ortaklar\'da Yangın Mağduru Aileye Yardım Eli

Ortaklar Belediye Başkanı ve MHP Germencik Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Çamköy’de çıkan yangında küle dönen Aydınlı ailesine yeni bir yuva sözü verdi.

04.01.2014 17:08

Ortaklar Belediye Başkanı ve MHP Germencik Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Çamköy'de çıkan yangında küle dönen Aydınlı ailesine yeni bir yuva sözü verdi.

Seçim çalışmalarında Germencik'i karış-karış dolaşan Başkan Akın'ın son durağı Çamköy oldu. Çamköylü vatandaşlarla bir araya gelen Akın'a yoğun ilgi gösterilirken; 36 mahallesi ile dev bir ilçe haline gelen Germencik'in sorunlarına odaklandıklarını belirten Ümmet Akın; modern bir ilçe için, başta siyasi farklılıklar olmak üzere tüm ayrılıkların geride bırakılması gerektiğini söyledi. Köy meydanında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akın, Cuma namazını burada kıldı, Çamköy İlk ve Ortaokulunda minik öğrencileri dağıttığı kırtasiye setleriyle sevindirdi. Okulda incelemelerde bulunan Başkan Akın mevcut eksikleri en kısa zamanda tamamlayacaklarını belirtti.

YENİ BİR EV, YENİ BİR HAYAT

Okul ziyaretinin ardından köyde geçtiğimiz gün çıkan yangın sonucu evlerini kaybeden Aydınlı ailesi ile buluşan Akın, genç çifte yardım elini uzattı. Küle dönen evin enkazında Meclis Üyeleri ve Partililer ile incelemede bulunan Başkan Akın, 1 yaşındaki bebeği ve eşiyle ölümün eşiğinden dönen Tayfun Aydınlı'yı teselli etti. Hayırsever bir iş adamının desteğiyle talihsiz çifti yepyeni bir yuvaya kavuşturacaklarını müjdeleyen Akın, inşaatın kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Öğleden sonra köy meydanında yoğun bir kalabalığa hitap eden Akın, Germencik'e bağlı tüm köylerin eksikliklerinin belirlenip projelerinin hazırlandığını kaydederek, göreve geldikleri gün çalışmaların başlatılıp, 2 yıl içinde köylerimizin modern bir görünüme kavuşacağını müjdeledi. "Ortaklar'da gerçekleştirdiğimiz sıcak asfalt ile Altyapı ve Üstyapı çalışmalarının benzerlerini tüm köylere uygulayacağız. Elektrik, Telekom, yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesi yer altına alındıktan sonra Karayolları standardında sıcak asfalt döşenecek yollarımız tozdan kurtulacak. Kırmızı örümcek gibi hastalıklardan etkilenen incir bahçelerimizin verimi artacak" şeklinde konuştu.

Başkan Akın; bu hedefe ulaşmak için yeni asfalt şantiyeleri kuracaklarını, uzak köylerimize söz konusu projelerde kullanılacak malzemeyi en ekonomik şekilde ulaştırmak için bakım ve işletme masrafları günden güne artan makine parkı ve araç filosunu İller Bankası kanalıyla yenileyip önceliği taşıma kapasitesi yüksek, büyük dorseli kamyonlara vereceklerini söyledi.

Germencik'in Büyükşehir değişikliği sonrasında sadece isminin aynı kalacağını ifade eden Başkan Akın, profesyonel bir ekiple "Doğru zamanda, doğru yatırımlara" imza atmak için çalıştıklarını söyleyerek, "Gündemimizde sadece Germencik'in merkezi değil, 36 mahallesi ile bütünleşmiş, büyük bir potansiyele sahip yepyeni bir Germencik var. Aydın'ın 17 ilçesi arasında 7. sırada bulunan Germencik, potansiyelini harekete geçirdiği taktirde, nüfus ve ekonomik pay olarak 4. sıraya yükselecek kapasitede. Önceliğimiz; eğitim ve üretim. Bu hedefleri gerçekleştirecek bir Germencik planlıyoruz. Yeni dönemde Germencik'in, vatandaşın tamamının beklentilerini belirleyip karşılayacak birikim ve tecrübeye sahip bir belediye başkanına ihtiyacı bulunmakta. Germencik'in şahlanıp kalkınması için, kısırdöngü içine sıkışmış siyasetten uzak, ayrıştırıcı değil birleştirici bir yaklaşım gerekiyor. Mart 2014'te yapılacak Yerel seçim sürecinde siyasi görüş farklılıklarını Germencik'in ortak faydası için arka plana atacak bir mantık bizi güçlendirecektir. İlçemizin geleceği için birlik-beraberlik zamanı olduğu kanaatindeyim. Farklılıkları bir kenara bırakıp potansiyelinin tamamını harekete geçiren, kalkınmış, insanları mutlu ve Aydın'da ön plana çıkmış Yeni, Büyük, her anlamda Dev bir Germencik için el ele vermeliyiz. Tecrübeli, halkın faydasını gözeten örnek yatırımlara imza atmış bir yerel yönetim, Germencik ve insanımızı hak ettiği yere getirecektir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaklar'da Yangın Mağduru Aileye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement