Osmaneli'de Çevrecilik Günü Doğa Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de Çevrecilik Günü Doğa Yürüyüşü

Osmaneli\'de Çevrecilik Günü Doğa Yürüyüşü

Osmaneli ilçesinde, Bilecik Valiliği ve Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program münasebetiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.

31.05.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli ilçesinde, Bilecik Valiliği ve Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program münasebetiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.

Osmaneli Belediyesi sponsorluğunda, 1308 Osmaneli Belediye Spor ODAK rehberliğindeki yürüyüş, Belenalan Köyü ile Dereyörük Köyü arasında yer alan parkurda gerçekleştirildi. Osmaneli'nin eşsiz tabiatında yapılan doğa yürüyüşü etkinliğine Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Bilecik Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci ve Burhan Terzioğlu, Çevre ve Şehircilik Müdürü Murat Akat, İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı olmak üzere Bilecik Doğa Sporları (BİDOS) grubu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belenalan köyünden Dereyörük köyüne, yeşilin bin bir tonu ve kuş cıvıltıları arasında Göksu nehrinin kıyısında yapılan 8 kilometrelik yürüyüşten sonra Dereyörük kamp merkezine varıldı. Kampta bir konuşma yapan Osmaneli Kaymakamı Çakıcı, "Kıyametin yaklaştığını bilseniz bile, elinizde bir fidan varsa onu dikiniz, diye buyuruyor Peygamber Efendimiz. 5 Haziran Dünyada ve Türkiye'de Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Haziranın içinde bulunduğu hafta da Dünya Çevre Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Çevre kirliliği ile ilgili önlemlerin alınmasında, kirlenmenin önlenmesinde ve alınacak tedbirlerde, yapılacak harcamaların kirleten tarafından karşılanması asıldır. Çevreyi kirletenlerin aynı zamanda kirlenmenin önlenmesi için gerekli tedbirleri almaları da zorunludur. Yasalarla, her türlü atığın çevreye zarar verecek standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan veya dolaylı olarak yaşam ortamına verilmesi, depolanması ya da taşınması yasaklanmıştır.Çevre bilincine sahip olmayan bir insan, yaşadığı dünyayı kendisinden sonra başkalarının da kullanacağını idrak edemez. Halbuki çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Çevreyi korumak çevremize sahip çıkmakla başlar" dedi.

Daha sonra yürüyüşe katılan misafirler için hazırlanan ikramlıklar servis edilirken Osmaneli'nin yerel sanatçılarından Burak Çakmak, Uğur Pala ve Berkay Deniz doğa yürüyüşü katılımcılarına güzel bir canlı müzik ziyafeti yaptılar. 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Osmaneli'nin nezih doğasını tercih ve ziyaret eden misafirlere Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin katılımlarından dolayı teşekkür etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de Çevrecilik Günü Doğa Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement