Osmangazi'de Mevlana Şiir Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Osmangazi'de Mevlana Şiir Yarışması Düzenlenecek

Osmangazi\'de Mevlana Şiir Yarışması Düzenlenecek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Liselerarası Mevlana Şiir Yarışmasının konusunu kardeşlik olarak belirledi.

11.10.2013 13:45  Güncelleme: 13:48

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması başladı. Başkan Mustafa Dündar, bu seneki yarışmanın konusunu "kardeşlik" olarak belirlediklerini söyledi.

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hazreti Mevlana'yı anlatmak kadar anlamanın da önemli olduğunu, bu büyük insanla çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek için geleneksel hale getirdikleri yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

Geçen yıl 183 eserin katıldığı şiir yarışmasına bu yıl daha fazla ilgi beklediklerini ifade eden Başkan Dündar, "Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Geçmişini bilmeyen, maneviyatı önemsemeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Bizlere farklı gönül pencereleri açan büyük alimlerimizi anlayıp, gelecek nesillere anlatmak görevimizdir. Onlar, eserleri ile bize emanet. Bu emaneti bizden sonraki nesillere aktarabilmek için bugün burada geleneksel hale getirdiğimiz Liselerarası Mevlana Şiir Yarışmasını başlatıyoruz" dedi.

Dünyanın birlik, beraberlik ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğuna inandıkları bugünlerde, Hazreti Mevlana'nın mesajını çocuklara aşılamak için bu yılki yarışmanın konusunu "kardeşlik" olarak belirlediklerini söyleyen Dündar, "Her yıl farklı yarışmalar düzenliyoruz. Şiir yarışmamız da bu çalışmalarımızın bir parçasıdır. 29 Kasım 2013'e kadar devam edecek olan yarışmamıza bütün öğrencilerimizi davet ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav da yaptığı konuşmada, "Tarihi, kültürel ve manevi değerlerimizi yansıtan, dünyaya öncü olmuş liderlerimiz var. Bunlardan biri Hazreti Mevlana'dır. Hiçbir ayrıştırma yapmadan herkesi dergahına kabul eden Mevlana'yı anmak hatırlamak adına böyle bir yarışma düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Jüri Başkanı Metin Önal Mengüşoğlu ise, "Mevlana dendiğinde Konya akla geliyor, bu yarışma 10 yıl devam ettiği takdirde Bursa da akla gelecek. Bunun için Osmangazi Belediyesi'ne minnet ve teşekkür ediyoruz. Çünkü Hazreti Mevlana'yı yeni nesillere tanıtmak, anlatmak çok önemli" diye konuştu.

Her yarışmacının 1 eserle katılabileceği yarışmada eserler 3 adet A4 kağıdını geçmeyecek şekilde yazılacak. Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilirken, yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. Yarışmaya müracaatlar 3 Ekim 2013 - 29 Kasım 2013 tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 2707042 nolu telefonlardan ayrıntılı bilgi alabiliyor.

Birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL ve iki mansiyon ödülü içinde 500'er TL verilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi'de Mevlana Şiir Yarışması Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement