Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı

14.05.2024 00:13

Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde engelli bireyler 'Farkındalık Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Atatürk Caddesinde başlayıp Cumhuriyet Meydan'ında açılan sergide son buldu. Sergide engellilerce hazırlanan ürünler satışa sunuldu.

Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı

OSMANİYE - Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde engelli bireyler "Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Osmaniye'de, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla "Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi. Engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla protokol mensupları ve engelli sivil toplum örgütleri katılımıyla Atatürk Caddesinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydan'ında açılan sergide son buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, geliri engellilere bağışlanacak sergide, engellilerce hazırlanan yiyecek, giyecek, takı ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

Engelliler adına farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Altınok Körler Derneği Başkanı ve Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Ziya Demez, 'Türkiye engelliler haftası nedeniyle bir sergi açtık 3 gün devam edecek. El emeği göz nuru olan ürünleri arkadaşlarımız sergileyecek. Tüm vatandaşlarımızı sergimize davet ediyoruz"dedi.

Kendi yaptıkları ürünlerden sergi açtıklarını söyleyen Arife Akkuş, 'Altınokta Körler Derneği olarak sergi açtık üretimlerimizi sergilemek ve derneğimize katkı olması için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Yeni başlamamıza rağmen satışlarımız güzel inşallah devamını getiririz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Engelliler Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı - Son Dakika


Advertisement