Osmanlıca Kursunu Tamamlayan Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Osmanlıca Kursunu Tamamlayan Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı

Osmanlıca Kursunu Tamamlayan Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı İl Temsilciliğin işbirliğinde düzenlenen "Osmanlıca Türkçesi" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

12.03.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı İl Temsilciliğin işbirliğinde düzenlenen "Osmanlıca Türkçesi" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çoban, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Hayrat Vakfı Muş İl Temsilcisi Ebu Bekir Zengin ile kursiyerler katıldı. Ecdadını iyi anlamak, onların fikir dünyasını, düşüncelerini temel kaynaklarını anlayabilmenin gerçekten çok kıymetli olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, kursiyerleri tebrik etti. Herkesin Osmanlıyı övebileceği bir imparatorluk olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Çok değerli arkadaşlarım öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Bizimle işbirliği yapan Hayrat Vakfı Yöneticilerini, il temsilcilerini de ayrıca tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi alfabe değişikliğinden sonra gerçekten geçmişimizle alakalı bazı kavramları günümüzde anlamakta zorluk çekiyoruz. Osmanlı hepimizin övünebileceği bir imparatorluktur. Ecdadımızı iyi anlamak, onların fikir dünyasını, düşüncelerini temel kaynaklarını okuyup, anlayabilmek gerçekten çok kıymetlidir" dedi.

"Dil esasında o kadar derin anlamlar içeren bir husus ki, dildeki yozlaşma toplumsal yozlaşmayı da tetiklemektedir" diye ifade eden Vali Yavuz, "Dolayısıyla bugün geçmişimizi ve o dönemdeki kavramları anlamakta sıkıntı içindeyiz. Dil yaşayan bir organizmadır. Geçmişimizle bu kadar büyük bir kopukluk farklı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bugün gençlerimiz eski tarihlerde çıkan kanunları hatta yenilenen kanun metinlerini okuyup, anlamakta zorluk çekiyor. Bu konu önemli bir konu çünkü Osmanlı bizim tarihimiz. Bizim tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmemiz lazım. Bu konuda Osmanlıca öğrenme eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığımız çok önem veriyor. Kamu ve STK işbirliği ile bu işleri daha iyi bir noktaya çekmeyi arzuluyoruz. Ben bu eğitimde emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlıca Kursunu Tamamlayan Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement