Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Leyla Erbil Olacak - Son Dakika
Yerel

Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Leyla Erbil Olacak

Konak Belediyesince bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Öykü Günleri'nin onur konuğu yazar Leyla Erbil olacak.

31.01.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesince bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Öykü Günleri'nin onur konuğu yazar Leyla Erbil olacak.

Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde 23-25 Şubatta gerçekleştirilecek Öykü Günleri'nin onur konuğu Erbil'in yazarlık serüvenini tanınmış yazarlar Demir Özlü, Fatoş Erbil Pınar, Mahmut Temizyürek ve Necmiye Alpay anlatacak.

Öykü Günleri'nde, Asuman Susam'ın yöneteceği "Toplumsal Bellek, Yüzleşme ve Edebiyat" konulu söyleşiye Nilüfer Kuyaş, Nilüfer Narlı ve Sibel Oral konuşmacı olarak katılacak.

Raşel Rakella Asal yöneteminde düzenlenecek "Başka Dilde Yazmak" konulu söyleşide Rıfat Mertoğlu, Riitta Cankoçak ve Mıgırdiç Margosyan birikimlerini anlatacak.

Etkinlik kapsamında, Berna Dikkaya, Tijen Hasçi, Neslihan Yıldız Altekin, Nilüfer Çetin ve Jülide Ayözen Kırbıyık'ın eserlerinden oluşan "Karma Şık" resim sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

Etkinlikte Ahmet Önel'in yönetiminde, Aydın Şimşek, Ayşegül Tezören ve Zeynep Sönmez tarafından onur konuğu Erbil adına kısa öyküler okunacak. Nilüfer Açıkalın ise "Öykü Oynamak" kitabından bölümler okuyacak.

Bilge Karasu'nun "Sevilmek" isimli radyo oyunu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından seslendirilecek.

Melek Göregenli yönetiminde, Latife Tekin, Mine Söğüt, Müge İplikçi ve Yeşim Dorman, "Edebiyatta Sansür" konulu panelde bir araya gelecek.

Etkinliğin akşam bölümünde ise Melih Ergen'in yöneteceği "İktidar ve Mizah" konulu söyleşide Bahadır Baruter, Cihan Demirci, Muzaffer İzgü ve Tan Oral katılımcılarla buluşacak.

Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ise 25 Şubat Cuma akşamı Devrim Demiral yönetiminde "Çizgi Roman ve Karikatür" konulu söyleşi düzenlenecek.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Leyla Erbil Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement