Özay Gönlüm, Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Özay Gönlüm, Unutulmadı

Özay Gönlüm, Unutulmadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ü vefatının 17’nci yıl dönümünde de unutmadı.

01.03.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm'ü vefatının 17'nci yıl dönümünde de unutmadı.

Denizli'nin halk kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 17'nci yıldönümünde, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Ferhat Kuvvetoğlu, Kızılcabölüklüler Platform Sözcüsü Osman Erkli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sanatçının anıt heykeline çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

"Eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün Özay Gönlüm'ü anmak, ona teşekkür etmek, dua etmek için buradayız" dedi. Unutulmaz halk ozanının 17 yıl önce hayata gözlerini yumduğunu kaydeden Başkan Zolan, "İnsanlar öldüğünde geriye bırakacakları eserleridir. Büyük sanatçımız geride dev eserler bıraktı. Bugün söylenen türküleri derleyip toparlayan ve Denizli türkülerini tanıtan, özünden hiçbir zaman kopmayan değerli sanatçımızı 17 yıl önce kaybettik. Biz onun eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun."

"Özay Gönlüm'ü gelecek nesillere anlatacağız"

Özay Gönlüm'ün Denizli'nin özü olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, "Biz birçok değerimizi çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalar yapıyoruz. Özay Gönlüm'ü de gelecek nesillere anlatacağız. Bu değerimizi hiçbir zaman unutmadan, unutturmadan büyük sanatçıyı anmaya devam edeceğiz" dedi. Kızılcabölüklüler Platform Sözcüsü Osman Erkli ise, Gönlüm'ü saygı ve minnetle andıklarını belirterek, "Gönlüm, Denizlimizi dünya çapında çok iyi anlatan bizim için büyük bir değerdir. Sanatçılığının yanında iyi bir halk ozanı, iyi bir derlemeci, iyi bir tiyatrocuydu" dedi.

Büyükşehir'den Ustaya Saygı Konseri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük halk ozanı Özay Gönlüm için "Ustaya Saygı Konseri" düzenliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının vereceği anma konseri bu akşam saat 20.00'de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan anma konserine tüm Denizli halkının davetli olduğu ifade edildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özay Gönlüm, Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement