(Özel Haber) Servis Faciasında Flaş Gelişme - Son Dakika
Yerel

(Özel Haber) Servis Faciasında Flaş Gelişme

(Özel Haber) Servis Faciasında Flaş Gelişme

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde meydana gelen servis faciasında kazaya servis şoförünün hız limitini aşmasının neden olduğu ileri sürüldü.

07.03.2012 19:58

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde meydana gelen servis faciasında kazaya servis şoförünün hız limitini aşmasının neden olduğu ileri sürüldü. Aracın frenlerinin sağlam olduğu, dolayısıyla "fren boşaldı" ifadesinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

KAZAYA AŞIRI HIZ YOL AÇTI

Önceki sabah Savaştepe'nin Sarıbeyler Beldesindeki ilköğretim okuluna öğrenci taşıyan Ali İnancı'nın (41) kullandığı 10 N 3809 plakalı midibüs, Madenmezarı köyünden aldığı çocukları okula yetiştirmek için acele ettiği ve aşırı hız yaptığı ileri sürülen şoför, sürati yüzündün önüne gelen virajlı yolu alamadı. Yan yatıp şarampole devrilen araçtaki öğrencilerden 4'ü dışarıya fırlarken, yapılan ölçümlerde 57 metre derinlikte olduğu belirtilen dik uçurumdan kaymaya başladı. Az önce araçtan fırlayan çocukların üzerinden geçen midibüs uçurumdaki dere yatağına düştü. Kazada servis aracının üzerlerinden geçtiği belirtilen Hakan Çet, Nazmiye Karaca ve Zedife Sapan olay yerinde hayatlarını kaybetmiş, 18 öğrenci ile bir sivil yaralanırken araç sürücüsü yara almadan kurtulmuştu. Kazadan sonra olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, kaza yerine giden Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfü Aslan ve köylüler sağlık ekiplerine yardım etti. Uçurumun dibindeki derede yan yatar vaziyetteki araçtan kurtardıkları sürücü, "Yukarıdaki çocukları kurtarın" diye yardım istedi. Olay yerinden uzaklaşan sürücü jandarma tarafından gözaltına alındı. İlk ifadesinde aracın frenlerinin boşaldığını söyleyen şoförün bu ifadesi yalan çıktı. Bilirkişi tespitinde aracın frenlerinin sağlam olduğu tespit edildi. Şoför Ali İnancı olay günü akşam saatlerinde adlis makamlarca tutuklanmıştı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kendisi de Madenmezarı köyünde ikamet eden Ali İnancı'nın 10 yıldan beri servis taşıyıcılığı yaptığı, Eylül 2011'de Milli Eğitim tarafnıdan yapılan ihalede gerek araç gerekse kendisiyle ilgili herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı belirtildi. Bu kazanın ardından gündeme gelen

öğrenci taşıyan servis araçlarıyla ilgili çalışma başlatıldığı bildirildi. Bu arada, kazadan sonra olay yerinden alınan servis aracı Sarıbeyler beldesine kaldırıldı. Midibüs öğrencilerin görüp etkilenmemesi için branda ile örtüldü.

Servis kazasıyla ilgili soruşturma sürüyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel (Özel Haber) Servis Faciasında Flaş Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement