Pakmaya Anadolu Lisesinde 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifikaları Törenle Verildi - Son Dakika
Yerel

Pakmaya Anadolu Lisesinde 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifikaları Törenle Verildi

Pakmaya Anadolu Lisesinde 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifikaları Törenle Verildi

Edremit Halk Eğitimi Merkezince Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesinde açılan 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi.

02.06.2016 16:20

Edremit Halk Eğitimi Merkezince Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesinde açılan 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi. Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Kaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Okul Müdürü Bülent Delice Merkez Müdür Yardımcısı Hasan Çam, idareciler, öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Eda Fitöz'ün yaptığı törende kurslarda görev alan Rehber Öğretmen Hatice Yıldırım kurslarla ilgili bilgi verirken kursiyerler adına konuşma yapan Fatma Kaya " Verilen eğitimlerin son derece anlamlı ve önemli olduğunu, böylesine önemli bir alanda eğitim hizmeti verilmesinden emeği bulunan değerli hocamıza, okul yöneticilerine ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerin her anne babaya verilmesi gerekir teşekkür ediyorum" dedi.

Belge dağıtım töreninde konuşan Merkez Müdürü İsmail Damar ise "Çocuğun en yakın çevresi olan anne-baba yoluyla, çocuğun çok yönlü gelişimini desteklemek, toplumsal gelişme ve kalkınmaya hız kazandırmak amacıyla aile eğitimleri başlatılmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz 0-18 yaş çocukların bakımından sorumlu kişiler olan anne babalara yönelik olarak planlanan eğitimlerle anne ve babaları bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla "Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş)"nı uygulamaya koymuştur. Eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emek sahibi değerli Okul Müdürümüz Bülent Delice ye, eğitimlerde görev alan Rehber Öğretmen Hatice Yıldırım a teşekkür ediyor 14 hafta boyunca eğitimlere katılan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Aile eğitimi alan anne-babaların; Çocuklarını yetiştirmede, Çocuğuna gösterdiği tutum ve davranışlarda, Özgüvenlerinde, Çocuklarının okul başarılarında, Çocukla etkileşimlerinde, Aile içi iletişimlerinde, Ev ortamını çocuğun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlemelerinde olumlu değişiklikler olduğu gözlendiği bu eğitimleri alan anne ve babalardan erken yaşlarda desteklenen çocukların; Haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olarak büyüdüğü, Okula daha hazır başladığı, Okul mezuniyet derecelerinde iyileşme sağlandığı, Akademik becerilerinde artış olduğu, Suça karışma oranlarında azalma olduğu, olumlu sosyal ilişkiler kuran bireyler olduğu çeşitli araştırmalarla tespit edildiği ifade edildi.

Bu alandaki eğitimler 0-3 Yaş, 3-6 Yaş, 7-11 Yaş, 12-18 Yaş Aile Eğitimi ve Baba Destek Eğitimlerinden oluştuğu ve başvuru gelmesi halinde daha çok sayıda kurslar açılabileceği ifade edildi. Belge dağıtımı töreninin ardından yapılan ikramlarla tören sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pakmaya Anadolu Lisesinde 12-18 Yaş Aile Eğitimi Kursiyerlerine Sertifikaları Törenle Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement