Palandöken ve Konaklı Göçerlere Yasaklandı - Son Dakika
Yerel

Palandöken ve Konaklı Göçerlere Yasaklandı

Palandöken ve Konaklı Göçerlere Yasaklandı

Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası'nın 'Turizm Merkezi' olarak ilan edilmesi nedeniyle, bu alanlarda göçerlerin hayvan otlatması yasaklandı.

22.06.2011 11:55

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği yapan Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası'nın 'Turizm Merkezi' olarak ilan edilmesi nedeniyle, bu alanlarda göçerlerin hayvan otlatması yasaklandı.Mera ve yayla bakımından Doğu Anadolu'nun zengin illerinden biri olan Erzurum'da oluşturulan mera komisyonu, bu yaz sezonu hayvancılık için kullanıma açılacak meraları yeniden belirledi. Mera Komisyonu, Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen ve Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası olarak üç bölümde ele alınan 'Palandöken Kış Turizmi Master Planı' içerisindeki yayla meralara, her ne amaçla olursa olsun yerli ve yabancı göçerlerin giriş çıkışlarını yasaklama kararı verdi.

Erzurum'da gerçekleştirilen 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'yla kentin kış turizminde önemli bir ivme yakaladığını belirten Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, "Bölgemiz çok önemli tesislere kavuştu. Mera komisyonu, turizmde öne çıkan bu bölgelerde hayvan otlatılmasını yasakladı. İlimizde çok geniş mera ve yayla alanlarımız var. Buraların kapatılması hayvancılığı olumsuz etkilemeyecektir" dedi.

KIŞ OYUNLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kent merkezine 4 kilometre mesafede bulunan deniz seviyesinden 2 bin 200 ve 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi, 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yaptı. Snowboard ve serbest stil kayak yarışlarında heyecanın yaşandığı Palandöken Kayak Merkezi, sahip olduğu pistlerle de dünyanın önemli merkezlerinden birisi. Toplam uzunlukları 28 kilometreye ulaşan pistleri kış sporlarını sevenleri cezbediyor.

KONAKLI'NIN YILDIZI PARLIYOR

Dünyanın en iyi kayak merkezi olmaya aday olan ve kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Konaklı köyü, karın kalitesi ve alanın yapısından dolayı profesyonel kayakçıların yeni adresi oldu. Yaklaşık 90 milyon liraya mal olan Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak okulu, kamp eğitim merkezi, 6 telesiyej, yapay kar üretim tesisi ve diğer kontrol bakım üniteleri burayı cazibe merkezi haline getirdi. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda alp disiplini müsabakalarının gerçekleştirdiği Konaklı, Turizm Bakanlığı tahsisli 8 otelin yapımıyla dünyanın en iyi merkezleri arasına girecek.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Palandöken ve Konaklı Göçerlere Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement