Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi

Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi

Adana’da Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi başladı.

16.06.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi başladı.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından görevlendirilen yelken antrenörü ve eğiticisi Hasan Akıllı, açtıkları eğitim kursuyla yelkeni engellilere sevdireceklerini söyledi.

Akıllı, sadece engellilere yönelik yelken antrenörü eğitim kursuna şu anda 15 kişinin katıldığını, sayının giderek arttığını, haftada 2 gün 3 hafta sürecek eğitim çalışmalarında yeni antrenörler kazanılacağını ifade etti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya'dan büyük destek gördüklerini ifade eden Akıllı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece engellilere yönelik yelken antrenör eğitimine başladık. Kursa katılanlar çok heyecanlı. 3 haftalık eğitimin sonunda antrenör adayları aldıkları bilgilerle yeni sporcular kazanılmasını sağlayacaklar. Kursiyerlere genel bilgiler verdiğimiz gibi, Seyhan Baraj Gölü'nde de uygulamalı eğitim vereceğiz. Adana'da hava koşulları 10 ay yelken yapmaya uygun. Ayrıca, Türkiye'de sayılı parkurlardan birisi olan Seyhan Baraj Gölü'nde tam kapasite ile kullanmayı hedeflemekteyiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli çalışarak yelken sporunu bir yerlere taşıyacağız. Ayrıca, antrenör sayısını artırarak engellilere yelkeni sevdirmeyi amaçlamaktayız."

Akıllı, tesis ve malzeme konusunda büyük desteklerini gördüklerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'ye de teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paralimpik Yelken Antrenör Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement