Pekgüzel: "Aydın Neden Bir İnegöl Gibi Mobilya Şehri Olmasın?" - Son Dakika
Yerel

Pekgüzel: "Aydın Neden Bir İnegöl Gibi Mobilya Şehri Olmasın?"

Pekgüzel: "Aydın Neden Bir İnegöl Gibi Mobilya Şehri Olmasın?"

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, “Verimli iş yapabilmek için teknolojiyi etkin kullanmak, ortak büyük işletmeler oluşturmak ve Aydın’ın dışına satış yapmak zorundasınız” dedi.

26.03.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, "Verimli iş yapabilmek için teknolojiyi etkin kullanmak, ortak büyük işletmeler oluşturmak ve Aydın'ın dışına satış yapmak zorundasınız" dedi.

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, seçim çalışmmaları kapsamında Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ve yönetim kurulu üyelerini ziyaet etti.

Kendisinin de sanayinin içinden gelme bir insan olduğuna dikkat çeken Yalçın Pekgüzel, "Buraya marangozluk ve mobilyacılık temelli bir işletme sahibi olmam sebebiyle katıldım. Ben de her ne kadar esnaf odasına kayıtlı olmasam da, içinde yaklaşık 250 kişinin çalıştığı mobilya fabrikamız var. Hepinizin sorunlarını biliyorum. Son iki haftadır her iki sanayi sitesi esnafını ziyaret ettim; tek tek dükkanlarınıza geldim. Hepinizin sorunu iş potansiyelinin azlığı. Aydın il sınırlarında mevcut marangozluk işi yapan arkadaşlarımızın kurulu fazla kapasitenin, ancak şehir dışına hizmet vermesi durumda verimli olacağına inanıyorum. Karlılığa ancak bilimsel teknolojik üretimle maliyetleri düşürerek kavuşursunuz. Dünyayla rekabet edebilirsiniz. Ortak girişimle büyük işler başarabilirsiniz. Aydın da neden İnegöl gibi bir mobilya şehri olmasın"dedi.

"ORTAK GİRİŞİM PROJESİ YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Pekgüzel, Oda Başkanı Algün'ün sektörün sorunlarını sürekli gündemde tuttuğunu belirterek, "Sevgili Başkanım Süleyman kardeşime her zaman şunu dile getirmişimdir: ortak girişim projesi yapmak zorundayız. Özellikle marangozlar için en büyük projem bu olacak. Nasıl ki benim fabrikam dünyayla rekabet ediyorsa, Aydın'ın da İnegöl gibi pilot bir mobilya kenti olmasını isterim. Firmam yüzde 98 oranında ihracat yapıyor. Bunun da yolu teknolojiden geçiyor. Biz bütün marangozların da içinde olacağı bir ortak girişim projesi yapmak zorundayız. İmalatçılıkta en önemli sorun şu anda üretim değil, montaj ve süreç yönetimidir. Nasıl İnegöl bu konuda dünya ölçeğinde rekabet edebiliyorsa, Almanya'ya gidiyoruz orada İnegöl mobilya var. İddia ediyorum Aydın nasıl tarıma dayalı fırsatları barındırıyorsa, marangozluk ve mobilya sektöründe de fırsatlara sahip. Ben sanayiciyim, iş adamıyım, makina mühendisiyim, iktisat kamu yönetimi mezunuyum, işletme bilim uzmanıyım, yerel yönetim bilim uzmanıyım. Allah nasip eder de bu görev tevdiye edilirse, hepinize ulaşabilir olmayı taahhüt ediyorum. Seçildiğim gün Aydın Belediyesi'nin kapısını da sökmeyi taahhüt ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekgüzel: 'Aydın Neden Bir İnegöl Gibi Mobilya Şehri Olmasın?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement