Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması

Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması

"Kadın üyelerimize yönelik taciz ve şiddet uygulanıyor" "Tacizler sadece üyelirimizi sendikadan istifa ettirmek için değil, zaman zaman sataşmalara, cinsel tacize kadar uzuyor"

25.02.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Manisa'daki bir fabrikada sendikalarına üyesi kadınlara yönelik taciz ve şiddet uygulandığını ileri sürerek, konuyla ilgili savcılığın soruşturma başlattığını söyledi.

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Karakoç, Petrol-İş ve Türk-İş sendika üyeleriyle birlikte Manisa OSB içerisindeki bir fabrika önünde basın açıklaması yapan Öztaşkın, iş yerinde sendika karşıtı bütün yöntemlerin kullanıldığını öne sürdü.

"Kadın üyelerimize yönelik taciz ve şiddet uygulanıyor" iddiasında bulunan Öztaşkın, şöyle konuştu:

"Üyelerimize zaman zaman sözle, telefonla ya da mesajlarla tacizler oldu. Tacizler sadece üyelirimizi sendikadan istifa ettirmek için değil, zaman zaman sataşmalara, cinsel tacize kadar uzuyor. Arkadaşlarımız bu konunun üzerine gittiler, telefondaki kayıtlar ve görüntülerde bunlar tespit edilerek savcılığa bildirildi. Savcılık soruşturma başlattı. Kadınların haklarına ve kadınlara yönelik şiddete karşı sendikamızın çok ciddi politikaları ve kararlı bir duruşu var. Bu konunun peşini bırakmayacağız." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement