"Pilavlı" Tanıtım ve Kapanış Töreni - Son Dakika
Yerel

"Pilavlı" Tanıtım ve Kapanış Töreni

"Antik Kentin El Sanatları" projesinin tanıtımı ve "Asırlık Zanaatı Yaşatıyoruz" projesinin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen programda, esnafa pilav dağıttı.

20.11.2012 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası,

"Antik Kentin El Sanatları" projesinin tanıtımı ve "Asırlık Zanaatı Yaşatıyoruz" projesinin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen programda, esnafa pilav dağıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, oda binası önünde düzenlenen programda, bakırcılık mesleğinin Gaziantep'te asırlardır var olduğuna dikkati çekerek, tarihe sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Geçmişine sahip çıkmayan insanların geleceği görmesinin zor olduğunu ifade eden Güzelbey, bakırcılık mesleğini canlandırmak için yaptıkları çalışmalara değindi.

Bugün "bakırcılık" dendiğinde akla sadece Türkiye'de değil yurt dışında da Gaziantep'in geldiğini dile getiren Güzelbey, "Çünkü Gaziantep geçmişine sahip çıkmaya başlayan bir şehir olmaya başladı. Kültüre sahip çıkan bir şehir olmaya başladı. Sanatçıya, sanata değer veren bir şehir olmaya başladı" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise kent kültürüne ait zanaatı canlandırma, genç nesillere tanıtma, taşıma ve bunu yaparken insanları istihdam etmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Program kapsamında pilav dağıtılacak olmasına da değinen Kurban, "Pilav bizim Anadolu geleneklerimizi içinde vardır. Ahi Evran Ahilik kültüründe vardır. Aslında burada pilav yenmesi semboldür. Ama asıl kaynaşma, dayanışma... İnsanların birbirine ulaşmasını sağlayan güzel bir faaliyet olarak düşünüyorum" dedi.

Projelerine ilişkin bilgi veren Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık da projelerle birçok kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

Zanaatkarların kolay yetişmediğini dile getiren Açık, "Bu insanlar bizim eğitimlerden sonra evlerinde para kazanabilirler, dünyaya açılabilirler. Dünya el sanatlarını konuşuyor. Zanaat gibisi yok. Bunlardan faydalanalım" diye konuştu.

Hayata geçirilecek "Antik Kentin El Sanatları" projesinin tanıtıldığı etkinlikte, konuşmaların ardından "Asırlık Zanaatı Yaşatıyoruz" projesi kapsamında düzenlenen kursa katılan 25 kişiye sertifikaları verildi.

Daha sonra protokol üyeleri Bakırcılar Çarşısı'nı ve Zincirli Bedesteni gezdi, esnafa yöreye özgü "Firik pilavı" dağıttı.

Muhabir: Kaan Bozdoğan/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Pilavlı' Tanıtım ve Kapanış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement