Plaj Voleybolunda Türkiye İlk Kez Olimpiyatlarda - Son Dakika
Yerel

Plaj Voleybolunda Türkiye İlk Kez Olimpiyatlarda

Plaj Voleybolunda Türkiye İlk Kez Olimpiyatlarda

Türkiye'den 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan 2 sporcu, plaj voleybolu branşında olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcular olacak Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil: "Gençlik Olimpiyatları'na 52 Avrupa ülkesinden 6 ülke gidiyor.

18.05.2014 11:04

YUSUF ŞAMİL KAHVECİ - 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na gitmeye hak kazanan Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı oyuncuları Esra Betül Çetin ve Selin Yurtsever, Türkiye'de plaj voleybolu branşında olimpiyatlar düzeyinde mücadele edecek ilk Türk sporcular olacak.

Antalya'da düzenlenen 2014 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri'nde ilk 6'ya giren Çetin ve Yurtsever, Çin'in Nanjing kentinde ağustos ayında düzenlenecek 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de plaj voleybolunda mücadele eden sporcu sayısının yetersiz olduğunu ancak federasyon olarak plaj voleybolunun gelişmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Antalya'da düzenlenen 2014 CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri'ne bayan ve erkek kategorilerinde 4 takımla katıldıklarını anlatan Mutlugil, bayanlarda müsabaka öncesi 6 haftalık kamp boyunca sıkı bir şekilde hazırlanan Çetin ve Yurtsever'in ilk 6'da yer alarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandıklarını söyledi. Mutlugil, bunun plaj voleybolunun geleceği açısından sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.

Plaj voleybolu branşında Türkiye olarak ilk defa olimpiyatlara katılacaklarını vurgulayan Mutlugil, "Gençlik Olimpiyatları'na 52 Avrupa ülkesinden 6 ülke gidiyor. Bayanlar kategorisinde Türkiye de yer alacak. Bundan çok mutluyuz" dedi.

Federasyon Başkanı Mutlugil, Akdeniz Üniversitesi'nde de kamp merkezi inşa ettiklerini, burada uluslararası standartlarda mücadele edebilecek sporcular yetiştireceklerini dile getirdi.

- "Plaj voleyboluyla milli takımın kapılarını açtık"

Olimpiyatlara katılacak sporculardan Esra Betül Çetin, antrenörleri ve takım arkadaşı Selin Yurtsever ile çok iyi bir çalışmanın neticesinde başarı elde ettiklerini kaydetti. Müsabakaya iyi başlayamadıklarını ama sonraki maçlarda iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Çetin, "Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Selin Yurtsever de Çetin ile salon voleybolu sporcusu olduklarını ancak antrenörlerinin önerisiyle plaj voleybolu branşında çalışmaya başladıklarını söyledi. Bu branşta da başarılı olduklarını belirten Yurtsever, plaj voleyboluyla milli takımın kapılarını açtıklarını ve olimpiyatlarda mücadele edeceklerini belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Plaj Voleybolunda Türkiye İlk Kez Olimpiyatlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement