Porsuk Endüstriyel ve Evsel Atıklarla Kirleniyor - Son Dakika
Yerel

Porsuk Endüstriyel ve Evsel Atıklarla Kirleniyor

Porsuk Endüstriyel ve Evsel Atıklarla Kirleniyor

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Ergene Nehri’nden örnek vererek, Porsuk suyunun da Kütahya’dan geçerken evsel ve endüstriyel atıklarla kirlendiğini söyledi.

05.11.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Ergene Nehri'nden örnek vererek, Porsuk suyunun da Kütahya'dan geçerken evsel ve endüstriyel atıklarla kirlendiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada Ergene Nehri'ndeki en tehlikeli madde kanserojen kadmiyum miktarının tolere değerinin 3 katı olduğunun tespit edildiğini hatırlatan Doç. Dr. Sümer, ülkedeki suların endüstriyel ve evsel atıklarla kirlendiğini dile getirdi. Eskişehir'in Porsuk suyunun da Kütahya'dan geçerken atılan endüstri ve evsel atıklarla kirlendiğine dikkat çeken Sümer, "Kütahya'da bulunan gümüş tesisinde siyanür kullanılarak gümüş elde edilmektedir. Siyanür kanserli bir maddedir. Kütahya'da 3 yıl önce siyanürlü gölette duvar çökmesi sonucunda Kütahya ovası, bu siyanürlü su altında kalmıştır. Türkiye'de sularımız endüstriyel ve evsel atıklarla kirlenmektedir. Bu bir ciddi halk sağlığı sorununu gündeme getirmektedir. Sularımızı koruyalım" diye konuştu.

Sümer, bu konuda yetkilileri göreve davet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Porsuk Endüstriyel ve Evsel Atıklarla Kirleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement