Prof. Dr. Günay: "Sporda Kadınlar Desteklenmeli" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Günay: "Sporda Kadınlar Desteklenmeli"

Prof. Dr. Günay: "Sporda Kadınlar Desteklenmeli"

Bartın Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kadın Sporcu Üçlemesi Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. Mehmet Günay kadınların sporda daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

12.12.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kadın Sporcu Üçlemesi Konferansı'nda konuşan Prof. Dr. Mehmet Günay kadınların sporda daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Bartın Üniversitesi Spor Kulübü tarafından 'Kadın Sporcu Üçlemesi Konferansı' gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul bilimsel alanda sporda cinsiyet konusunun uzun zamandan beri tartışıldığını belirterek, kadınların spor ve fiziksel aktiviteye katılma noktasında politikalar oluşturmak gerektiğini söyledi. Daha sonra beden eğitimi ve spor alanında yüzün üstünde yayını olan Prof. Dr. Mehmet Günay, sporda kadınların yerinden bahsetti.

"SPORDA KADINLAR DESTEKLENMELİ"

Günay, kadınların sporda yetirince temsil edilmediğine değinerek, "Özellikle ülkemizde erkek egemen bir spor yapılanması var. Kadın sporda gizlenen, saklanan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta büyük kulüplerimizin bayan takımlarında erkek antrenörler, erkek teknik direktörler ve erkek spor eğitmenleri var. Sporda kadın sayısı artmalı ve kadınlarımız sporun değişik platformlarında yer almalıdır" dedi.

"KADINLARI BİLİMSEL OLARAK SPORDAN UZAK TUTAN 3 FAKTÖR VAR"

Kadınların biyolojik olarak sporda dezavantajlı kılan üç faktörün olduğunu da kaydeden Günay "Spor yapan kadınlar bazı problemlerle karşılaşabilmektedir. Bu problemlerin arasında en ciddi olanı Amerika'da yapılan araştırmada ortaya konan üç problemdir. Kadın Sporcu Üçlemesi denilen bu problemle bayan sporcularımız enerji, menstrüel ve kemik sorunları yaşamaktadır" diye konuştu.

Konferans BESYO Müdürü Kul ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Halil İbrahim Yıldız katkılarından dolayı Günay'a plaket ve çiçek takdim etmesinin ardından son buldu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Günay: 'Sporda Kadınlar Desteklenmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement