Prof. Dr. Kalfoğlu; "Üç Kadından Biri Çocuk Evliliği Yapıyor" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Kalfoğlu; "Üç Kadından Biri Çocuk Evliliği Yapıyor"

Prof. Dr. Kalfoğlu; "Üç Kadından Biri Çocuk Evliliği Yapıyor"

Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Hareketi Derneği tarafından, "Çocuk Gelinler" konulu konferans geçekleştirildi.

12.03.2013 12:30

Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Hareketi Derneği tarafından, "Çocuk Gelinler" konulu konferans geçekleştirildi.

Kırklareli Hareketi Derneği Lokalinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersi Abacı Kalfoğlu katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı Tuna Soykan; kadına şiddet Türkiye'nin meselesi. Ortadoğu'da ki halkların ya da devletlerin meselesi. Kadın ne yazık ki ikinci sınıf insan olarak görünüyor. Biz bunu Cumhuriyet ile bir miktar yıkmışız. Çok bilinçli kadınlarımızda var" dedi. Soykan'ın konuşmasının ardından "Çocuk Gelinler" konulu konferansa geçildi.

Prof. Dr. Kalfoğlu, Üç kadından biri çocuk evliliği yaptığını, Türkiye'nin çocuk evliliğinde Avrupa ikincisi olduğunu belirterek;

" Çocukluk evlilikler

14-19 yaş arası gerçekleştirilen genellikle başarılı olması beklenmeyen evliliklerdir.Bireylerin ruhsal ve fiziksel gelişimini tamamlamadan yaptığı bu evliliklerin büyük çoğunluğu bireyin bilinçli rızası dışında yapılması dolayısıyla da erken ve zorla yapılan evlilikler olarak literatürdeki yerini almıştır. Çocuk yaşta evlilik genelde, aşk, gebelik, din, güvenlik, aile ve çevre baskısı, düzenlenmiş evlilik, ekonomik, soysal, kültürel nedenlerden dolayı yapılmaktadır. Türkiye çocuk evliliğinde Avrupa ikincisi. Çocuk evliliğinde, dünyada en çok Gürcüstan, Ukrayna ve biz geliyoruz. Ergani Devlet Hastanesi verilerine göre, 2010 yılının ilk 9 ayında yaşları 13-18 arasında değişen 69 kız çocuğu doğum yapmış" dedi.

Yapılan etkinliğe, Kırklareli Vali Yardımcısı Erhan Türker, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın, kamu kurum-kuruluşların temsilcileri ve kadınlar katıldı.

(ŞG)

12.03.2013 12: 10: 32

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Kalfoğlu; 'Üç Kadından Biri Çocuk Evliliği Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement